'IGRA PRIJESTOLJA'

Giuliano je stražar, a njegova supruga Kristina dvorska dama

20.09.2011 u 13:51

Bionic
Reading

Polako se otkriva tko sve glumi u HBO-ovoj hvaljenoj seriji 'Igra prijestolja' koja se trenutno snima u Dubrovniku, a ima obožavatelje diljem svijeta

Iako se danonoćno snimaju novi nastavci serije 'Igra prijestolja' i detalji se kriju od javnosti, ipak su procurili neki o tome tko glumi u njoj.

Jutarnji list doznaje da se od poznatih hrvatskih glumačkih imena spominje Kristina Krepela, koja je prošla audiciju za profesionalne glumce, no o angažmanu ne smije govoriti.

U seriji statira i pjevač Giuliano Đanić te njegova supruga Kristina. Kako je Giuliano velik obožavatelj pisca Georgea R. R.Martina, kad je saznao da se traže statisti za ekranizaciju, odmah se prijavio. Njegovo snimanje trajat će devet dana. Popularni pjevač postao je Zlatni plašt, jedan od gradskih stražara, što ga jako veseli.

Njegova supruga Kristina Đanić također se prijavila za ulogu i prema rasporedu će na snimanje tek u listopadu. Ona će glumiti dvorsku damu, pratilju kraljice Sedam kraljevina, a prema scenariju neće se susretati sa svojim suprugom.

Honorar za domaće naturščike je 200 kuna po danu, a stotinjak glumaca i statista, kao i toliko članova filmske ekipe, za prvu lokaciju koja bi trebala predstavljati grad Kraljev Grudobran odabrali su kulu Minčetu i okolne uličice, dok se scene eksterijera snimaju na obližnjem Gospinom polju, nekoliko minuta udaljenom od starogradskih zidina.

Navodno će se angažirati još tri hrvatska glumca.