NE SVIĐA MU SE!

Kerum seriju 'Ruža vjetrova' nazvao rasističkom!

Bionic
Reading

Serija 'Ruža vjetrova' digla je na noge cijeli Split zbog toga što se posumnjalo da su likovi obitelji Odak inspirirani bratom Željkom Kerumom i sestrom Nevenkom Bečić

Gradonačeniku Splita Željku Kerumu ne sviđa se scenarij serije 'Ruža vjetrova' koji je za glavne likove odabrao splitske Vlaje te je vrlo jasno izrazio svoje nezadovoljstvo.

'To je čisti rasizam! Nije pošteno prema ljudima koji su sa sela došli u grad da ih se opisuje kao kriminalce. Pa 70 posto Splićana su Vlaji i trebaju biti ogorčeni na ovu seriju koja je rasistička. Vlaji su pošteni i vridni ljudi koji su dali svoj veliki doprinos ovoj državi. Sramotno je šta rade ti na toj televiziji!' rekao je Kerum za Slobodnu Dalmaciju te se nada da će serija brzo završiti, samo da ga prestanu gnjaviti.

'Ma jesu li oni svi poludjeli?! Pišu članke, knjige, sad i snimaju filmove po meni. To je strašno. Da im nije mene, ne bi imali šta radit'. Nadam se samo da mi se nisu dirali u ćaću, mater i dicu. A seka? Neka meni moje seke!' kaže Kerum.

Seriju još nije stigla pogledala ni Nevenka Bečić, no obećala je da će je pogledati u roku od tjedan dana. 'Gledam samo informativni program, a za sapunice nemam vremena. Javite mi se za tjedan dana ako uhvatim vremena i pogledam tu seriju. Onda ću vam moći nešto više kazati', rekla predsjednica splitskoga Gradskog vijeća za Slobodnu Dalmaciju.

Autor i producent Dinko Paleka ističe da se početak radnje u seriji zasniva na stereotipima.
'Vrlo brzo će doći do demistifikacije. Nisu svi crno-bijeli. Odakovi možda ne poštuju porezne zakone, ali poštuju zakone srca. Druga obitelj, Matošić, u načelu je pozitivna, ali će se s vremenom pokazati da stvari nisu baš onakve kakve nam se čine. Nitko u ovoj seriji nije čist, osim možda naše radničke obitelji', rekao je Paleka za ponavljajući da je riječ o fikciji.