CIJELI SPLIT BRUJI

Željko Kerum i Nevenka Bečić kao inspiracija za likove?

31.08.2011 u 09:26

Bionic
Reading

Cijeli Split bruji o tome da likovi Stipe Odak i njegova sestra iz serije 'Ruža vjetrova' koje utjelovljuju Stojan Matavulj i Nives Ivanković neodoljivo podsjećaju na Nevenku Bečić i Željka Keruma

Lik brata poduzetnika i autoritativne sestre iz nove serije na RTL televiziji 'Ruža vjetrova' neke Splićane neodoljivo podsjećaju na njihova gradonačelnika Željka Keruma i njegovu sestru Nevenku Bečić.

'Čim su se njih dvoje pojavili u kadru i kad je on njoj rekao 'Seke!', pala sam sa stolca od smijeha. Iako glavni lik Stipe Odak nije gradonačelnik, bavi se biznisom, desna mu je ruka sestra 'oštrokondža' pa je sličnost s našim gradonačelnikom i njegovom sestrom očita', neki su od komentari su koje su novinari Večernjeg lista čuli među kupačima na Bačvicama.

Drugi opet dijele mišljenje da likovi nemaju nikakve sličnosti s gradonačelnikom i njegovom sestrom.

'Serija je fikcija i utočište u realnosti jedino je u tome što smo predstavili tri obitelji iz socijalno-ekonomski različitih staleža. Osim što su Odaci brat i sestra, ne vidim sličnosti s gradonačelnikom niti nam je to ikad bila namjera', tvrdi scenarist i producent serije Dinko Paleka.

Glumci koji utjelovljuju brata i sestru Odak, Stojan Matavulj i Nives Ivanković, također tvrde da je sličnost koju su uočili Splićani slučajna.