RENE BITORAJAC:

'Najveći nam je problem ne ponavljati se'

30.08.2011 u 09:35

Bionic
Reading

Jedan od najzaposlenijih domaćih glumaca, 39-godišnji Rene Bitorajac niže projekt za projektom. Ovih dana priprema se za treću sezonu showa Nove TV 'Supertalent', u kojem je suvoditelj kolegi Igoru Mešinu

'Odradili smo audicije u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. Slobodni smo do studenog, kada počinjemo s emisijama uživo', kazao je Rene Bitorajac za Extru te dodao: 'Ovo nam je već treća sezona, tako da nam je puno lakše nego prve godine. Sada nam je najveći problem ne ponavljati se, a to je u istom formatu jako teško. Improviziramo na probi prije snimanja, pa ono što smatramo da je dobro, zapamtimo. Ali, naravno, za vrijeme same emisije uživo puno toga naprosto izađe na licu mjesta', rekao je Rene kojem je voditeljski posao mali predah od glume, koji mu pruža novu dozu zabave i adrenalina. Ali on je po zanimanju glumac i to uvijek posebno voli naglasiti.

Ipak, s prijateljem i kolegom Tarikom Filipovićem često radi kao voditelj: 'Mislim da sam čak ja ranije počeo raditi voditeljski posao u showu 'Supernova', ali i prije toga smo zajedno radili na mnogim događajima. Ne savjetujemo se puno kad je o voditeljskom poslu riječ, no u kazalištu je situacija ipak malo drugačija, predlažemo nove ideje i savjetujemo jedan drugoga da bi nam svima bilo bolje. Tarik i ja pronašli smo se kao voditeljski, a u zadnje vrijeme i scenaristički tandem. Po pitanju posla smo vrlo slični, no kao osobe smo potpuna suprotnost jedno drugome, do temelja. Mislim da je moj i njegov dan sličan utoliko što oboje ručamo', ispričao nam je Rene koji je s Tarikom Filipovićem u proljeće ove godine postavio drugu autorsku predstavu 'Spektakluk' koja igra u kazalištu Kerempuh u Zagrebu. Naime, oboje su zaključili da je nakon prostakluka, bezobrazluka, seljakluka i lopovluka došlo vrijeme za – spektakluk - i očito nisu pogriješili jer su uspjeli gotovo nemoguće - privući u kazalište ljude kojima to godinama nije palo na pamet.