ZBOG 'TRENUTKA ISTINE'

Vijeće prijeti oduzimanjem koncesije Novoj TV

03.12.2008 u 13:33

Bionic
Reading

Vijeće za elektroničke medije moglo bi zbog showa 'Trenutak istine' Novoj TV ukinuti koncesiju, što je potvrdio i Zdravko Kedžo

Predsjednik Vijeća Zdravko Kedžo za Novi list je potvrdio da postoji mogućnost da se Novoj TV oduzme koncesija zbog emisije Trenutak istine koja se prikazuje u obiteljskom terminu iako obiluje pitanjima o broju seksualnih partnera i preljubima.

'Izgleda da upozorenje na Novoj TV ne shvaćaju ozbiljno, čime nas tjeraju na privremeno ili trajno oduzimanje koncesije. Prešli su mjeru dobrog ukusa i prag tolerancije ovog vijeća', upozorio je Kedžo.

Podsjećamo, 11. studenog Vijeće je već pokrenulo jednu prekršajnu prijavu protiv Nove TV, no u kvizu se i dalje postavljaju pitanja o broju seksualnih partnera, abortusa i preljuba, nakon kojih u životu pucaju dugogodišnje veze ili se gubi posao.

Kako od Vijeća nisu zaprimili nikakvo službeno priopćenje, na Novoj TV nisu željeli komentirati napise po medijima. Također su istaknuli da Nova TV poštuje Zakon o elektroničkim medijima i sve njegove odredbe te da program prilagođava i primjeni novog Pravilnika.