SUMORNA TV SHEMA

'Jadranski susreti' i turske sapunice - aduti ljetnog programa

21.06.2011 u 10:11

Bionic
Reading

Ljeto je stiglo, a s njim i višak slobodnog vremena kojemu se u pravilu vesele svi osim televizijomana. Hoće li im ovog ljeta konačno osvanuti ili će ih silne reprize još jednom potjerati podalje malih ekrana, pogledajte u našem pregledu ljeta na TV-u

Zabavni program
Najveći ljetni projekt Zabavnog programa Hrvatske televizije je šou 'Jadranski susreti', koji će se emitirati tijekom kolovoza na Prvom programu svake nedjelje u udarnom terminu. Natjecanja će se održati u 32 grada na Jadranu, sudjelovat će 256 ekipe, odnosno 2.080 natjecatelja. Neke od igara kojima će HTV pokušati prikovati gledatelje uz Jadranske susrete su 'Leteći vaterpolo', 'Spašavanje turistkinje', 'Blago' te igre bez kojih se ne mogu zamisliti nikakvi susreti po domaće – natezanje konopca i utrka magaraca.

U duhu godišnjeg doba bit će i 'Ljetna slagalica', razgovorna emisija u kojoj će HTV-ovi novinari svaki dan ugošćivati brojne sugovornike. Uz razgovor ugodni, HTV će pratiti neke glazbene festivale poput Festivala dalmatinskih klapa Omiš i Večeri dalmatinskih šansona Šibenik


Serije

Najzanimljivija novina HTV-a je polusatna HBO-ova humoristička serija 'Entourage' koja se bavi svakodnevnim životom mladih glumaca u Hollywoodu te razuzdanim životom zvijezda kojima slava udara u glavu. Producent je Mark Wahlberg koji gostuje u prvoj epizodi, a uz njega u seriji glume brojne glumačke zvijezde poput Jessice Albe, Kevina Dillona i drugih.

'Entourage'

Ni ljubitelji sapunica neće ostati na suhom, odnosno reprizama sapunica jer 20. lipnja kreće nova njemačka telenovela 'Alisa – slušaj svoje srce' koja će biti emitirana svaki dan. Serija ima 240 epizoda i govori o doživljajima 27-godišnje Alise Lenz, koja ostavlja nevjernog dečka u Berlinu i vraća se u manji gradić u njemačkoj iz kojega je došla. Nova je i skandinavska kriminalistička serija 'Inspektorica Irene Huss' nastala prema bestseleru spisateljice Helene Tursten o naslovnoj inspektorica Jedinice za nasilne zločine, ženi u kasnim tridesetima posvećenoj svome poslu i braku.

Od starih, a dragih nam serija, gledatelji će moći uživati u seriji 'Bostonsko pravo', dvanaestoj sezoni serije 'Nijemi svjedok', reprizama pete sezone 'Housea', 'Umorstva u Midsomeru' te domaćih serija 'Mamutica', 'Kazalište u kući' i sapunice 'Sve će biti dobro'. Za ljubitelje kulinarskih emisija tu je serija 'James Martin's Champagne' u kojoj naslovni kuhar odlazi na putovanje Champagnom, druži se s domaćima i usavršava tradicionalna francuska jela.

RTL

Zabavni program
Na području zabavnog programa RTL ne priprema ništa novo za ovo ljeto, već ide dalje s 'Exkluziv Tabloidom', emisijom 'Zvijezde Ekstra' i kulinarskim šouom 'Večera za 5' te vraća na TV ekrane domaću humorističnu seriju 'Moja 3 zida'.

Dramske serije
Novo ime među RTL-ovim serijama je 'Trauma', američka dramska serija, koja u San Franciscu kroz 18 epizoda prati živote sedmero bolničara i medicinskih tehničara hitne službe za vrijeme obavljanja dužnosti. Uz tu novinu nastavlja se druženje sa serijama CSI Miami i Las Vegas, 'Kosti' i 'Uvod u anatomiju', a vraćaju se 'Mentalist' i 'Put osvete' te 'L. A. Dragnet'.

Sapuničarski dio programa popunit će telenovela 'Vrata raja' nastala u tvornici sapunica Globo TV Internationala te repriza '1001 noći'.

Filmski program

Od filmskog programa izdvojiti nam je Stalloneov povratak boksačkim rukavicama u zasad posljednjem Rockyjevom nastavku, 'Rocky Balboa', potom animirani film 'Ledeno doba 2: Zatopljenje' te akcijsko-avanturistički spektakl 'Jezgra' s Hilary Swank u glavnoj ulozi. Tu su još reprize 'Iza neprijateljskih linija', s Owenom Wilsonom i Geneom Hackmanom, 'Dobar posao u Italiji' s Markom Wahlbergom i Edwardom Nortonom te treći nastavak X-Mena, 'X-Men: Posljednja fronta'.

NOVA TV

Zabavni program
Ljetne akcije Nova TV popratit će uz 'IN magazin' i 'Red Carpet'.

Od autorskih emisija Nove TV na programu i dalje ostaje informativni magazinProvjereno'.

Serije
Nakon povratka '1001 noći' na RTL, Turci nas ne ostavljaju na miru ni na Novoj TV. Tako će gledatelji moći pratiti čak dvije turske sapunice, 'Bijeg' i 'Kad lišće pada' te nove sezone poznatih serija 'Zakon brojeva', 'Smallville' i 'Frikovi'.

Vicky Cristina Barcelona
Film
Tanašnog zabavnog i serijskog programa, Nova TV naglasak je stavila na filmove te će gledatelje pokušati privući s više od 200 filmskih naslova, među kojima i 30 premijera. Naći će se tu 'Vicky Cristina Barcelona' Woodyja Allena, 'Pokojni' Martina Scorsesea, mađioničarski 'Prestiž' s Hughom Jackmanom i Christianom Baleom, 'Ultraviolet' s Milom Jovovich, prapovijesna saga '10.000 prije Krista' te povijesni spektakl '300'.

Od komedija istaknuli bismo filmove, neke već viđene, 'Ulovi Smarta', 'Dozvola za vjenčanje' te 'Još jedna priča o Pepeljugi'. Gledatelji željni pitke i plitke filmske akcije moći će premijerno pogledati film 'Čovjek iz sjene' konstante naših prime timea, Stevena Segala, a bit će tu i 'Razbijači 3', 'Smrtonosna zona 2' i 'Savršeni stranac' u kojoj glavne uloge tumače oskarovka Halle Berry i Bruce Willis i brojni drugi.

Zaključimo kako nas, bez velikih iznenađenja, očekuje još jedno standardno TV ljeto uz mnogobrojni zijev i rijedak televizijski biser.