ZADNJI TJEDAN 'MASTERCHEFA'

Vedran ispao zbog ispranih rakovica

15.06.2011 u 06:19

Bionic
Reading

'Estetski lijepa hrana, ali očekivao sam više. Jajašca od rakovice si isprao, što je pogreška. Brudet je ukusan, ali nedostaje začina', rekao šef kuhinje David Skoko natjecatelju MasterChefa Vedranu Begu

Vedran, Srđana i Matija radili su repliku Davidova brudeta od rakovice, sipe, trlja i morske mačke, a Vedran je zbog najslabije izvedbe morao napustiti šou, prenose 24 sata

'Nedostaje ono što si isprao, ono morsko. Ovaj put nisi unio dovoljno duše u jelo', rekao mu je Tomislav Gretić. S takvom ocjenom složio se i Mate Janković, dok se Vedranovo jelo ipak svidjelo Radovanu Marčiću koji mu je rekao da bi ga odmah zaposlio da ima restoran.

Vedran, inače konobar iz Koprivnice, navodno je dobio je ponude za posao u restoranima na Lošinju, Hvaru i u Zagrebu, a jedan dubrovački hotel htio ga je za šefa kuhinje, no sve ih je odbio.

'U posljednjih godinu dana moja obitelj je trpjela zbog poslovnih obaveza. Nikad nisam bio kući. Sad ih zbog šoua nisam vidio tri mjeseca i odlučio sam se do daljnjega posvetiti supruzi Vedrani te kćerima', objasnio je Vedran i dodao da bi izgorio da je prihvatio 12-satni rad u kuhinji u ljetnoj sezoni.

'Imat ću dovoljno posla na obiteljskoj plantaži malina', kazao je, ponosan je što je bio među pet najboljih kuhara amatera.

'Zaslužio sam to. Možda sam u tom jelu izgubio onu hrabrost koju sam kroz šou stekao, ali negativni komentari žirija samo su me dodatno ojačali kao kuhara', kaže Vedran.