BALKAN SONG CONTEST

Antonija ispala, Nikola, Lester i Nirmal izravno u finale

12.06.2011 u 22:19

Bionic
Reading

'Nadam se da nije bilo nikakve erekcije na bini', Antonijina je rečenica je koja je obilježila ovu nedjelju, no važnije je bilo što su se ove nedjelje stanari natjecali u pjevanju i priredili nezaboravnu večer. Kako zbog svog nastupa, tako i zbog prikladne doze blamiranja te novog prostituiranja pred kamerama. Nikola, Lester i Nirmal zbog pobjede su otišli izravno u finale, dok je ove nedjelje iz kuće Velikog brata izbačena Antonija

Agonija za pasionirane gledatelje, kao i za sve koji ne podnose Big Brother, reality šou bez kraja i smisla, nastavila se i ove nedjelje. Nakon što su tijekom proteklog tjedna procurili detalji ugovora stanara s producentima u kojima smo saznali da su potpisom na ugovor stanari prodali svoju dušu, tijelo i svoje ja, ove nedjelje dobili su priliku blamirati se kao zvijezde Balkan Song Contesta 2011. S obzirom na to da je pobjedniku obećan izravan ulazak u finale, svi su dali svoj maksimum. Dakako, prvo smo se podsjetili događanja iz proteklog tjedna i zapetljanih odnosa među stanarima.

Voditeljice Antonija i Marijana na samom su početku, s obzirom na turbulentni tjedan, pitale Marijanu je li istina da je na rubu odustajanja, no Marijana je to kategorički odbacila. Uslijedilo je podsjećanje na prethodni dan, 91. dan u Big Brother kući s naglaskom na odnosu Brandona i Soraje i početku Balkan Song Contesta. Prvi je nastupio Horvat u duetu s Duškom, s pjesmom 'Vjeruj u ljubav' Olivera Dragojevića. Blago rečeno, bili su grozni. Potom je uslijedio folk hit 'Polomit ću čaše od kristala' Milovana Ilića u kojoj je solirao Duško, jednako grozan kao i Horvat. Drugi par činili su Marijana i Antonija. Prikladno odjevene za izvedbu hita 'Bižuterija' Jelene Rozge i 'Only girl in the world' Rihanne. Bolje nego prethodni par i svakako ljepše i scenski nešto snalažljivije. Svejedno, još jedno strašno iskustvo.

Nikola, Lester i Nirmal bili su prilično uvjerljivi u izvedbi pjesme Toše Proeskog 'Čija si' i još više u hitu Ede Maajka 'Bomba'. Najviše stoga što je Nikola sam pjevao Proeskog i pokazao zavidno znanje, dok su Maajku odrepala sva trojica. 'Nadam se da nije bilo nikakve erekcija na bini', izjavila je Antonija nakon njihovog nastupa, a vezano uz podršku seksipilnih plesačica koje su se motale oko njihovih nogu. Nemeš i Bojana bili su par koji je možda dobio i najveći pljesak. Možda i zato što je Nemeš pjevao baladu 'Znam taj smešak' koju je napisao dok je svirao s grupom Tregeri. Ukočena i tremom usporena Bojana baš se nije iskazala iako joj je 'Hipnotiziran' Dine Dvornika daleko bolje sjeo, a možda i zato što se jedva čula. Kao zadnji su nastupili Soraja i Brandon u katastrofalnoj izvedbi hita Lady Gage 'Born this way' te turbo folk hitu Seke Aleksić 'Aspirin'.

Uslijedilo je kopiranje sličnih lakoglazbenih natjecanja i javljanje iz Green rooma, gdje se našla Antonija koja je popričala s parovima animirajući i njih i publiku. Još malo cimanja gledatelja za glasanje i igranje s uključivanjem poput glasovanja za Eurosong iz studija iz pet zemalja u kojima se prikazuje Veliki brat. 'Good evening, Skoplje', pozdravila je Antonija prvo žiri u Skoplju gdje su se članovi žirija uz zezanciju obratili natjecateljima i publici. Najviše su bodova dodijelili Nikoli, Lesteru i Nirmalu, dok je makedonska publika svoju naklonost dala Dušku i Horvatu. U sarajevskom žiriju sjedio je Hari Varošanović i Armin Muzaferija koji su također najviše bodova dali Nikoli, Lesteru i Nirmalu, akoji su se najviše svidjeli i gledateljima iz BiH.

U zagrebačkom studiju sjedili su, uz Antoniju Mandić, Dorian Klarić i Tony Cetinski. I oni su također najviše svojih glasova dali Nikoli, Lesteru i Nirmalu. Gledateljima u Hrvatskoj najviše su se svidjeli Duško i Horvat. Lepa Lukić i Gane Pecikoza sjedili su u beogradskom žiriju i najviše su svojih glasova također dali Nikoli, Lesteru i Nirmalu, dok su gledatelji u Srbiji najviše svojih glasova poklonili Dušku i Horvatu. Na koncu se javio i žiri iz Podgorice koji je najveći broj bodova dao Soraji i Brandonu. Crnogorcima s mobitelima su se najviše dopali Duško i Horvat koji su pjevali regionalni 'kafanski hit' 'Polomit ću čaše od kristala', međutim, pobjedu su ipak odnijeli Nikola, Lester i Nirmal koji su potom ponovili svoj nastup.


Onda je uslijedio dramatični dio u kojem je Veliki brat na vruću stolicu pozvao Antoniju, Bojanu i Soraju. Horvat je prvi ušao u ispovjedaonicu te dva boda dao Antoniji i jedan Bojani. Duško je glasao kao i Horvat. Nikola je dva boda dao Soraji obrazlažući svoju odluku boljim odnosom s ostale dvije stanarke kuće. Nirmalu se također nije svidjela Soraja kojoj je dao dva boda, dok je Lester dva boda dao Antoniji.

Brandon je priznao da mu se Bojana čini neiskrenom, zbog čega joj je dao dva boda. Nemeš i Marijana nisu dobili priliku. Potom je s vruće stolice prva u ispovjedaonicu ušla Bojana i dva boda dala Soraji. Soraja je pak dala dva boda Bojani, a Antonija dva boda Bojani. Najmanje je sreće ipak imala Antonija koja je na koncu izbačena iz kuće Velikog brata.