ODLAZAK IZ MASTERCHEFA

Željana zbog magisterija odbija poslove u ugostiteljstvu

09.06.2011 u 07:56

Bionic
Reading

Žiri je u srijedu navečer nakon kušanja jela zaključio da upravo Željanino jelo za dlaku odudara od Srđanine i Šimine replike Gretićeva tanjura te je buduća magistrica ekonomije morala napustiti show

Napraviti vjernu kopiju jela Tomislava Gretića, člana žirija Masterchefa, bio je sinoćnji zadatak troje kandidata koji su se u stres-testu borili za ostanak u reality showu Nove TV.

'Svaki šef ima neki trik, tako da je moguće da je Tom zaboravio nešto reći. Mislim da Šime, Srđana i ja imamo jednake šanse', rekla je sinoć Željana Ančić. No žiri je nakon kušanja jela zaključio da upravo Željanino jelo za dlaku odudara od Srđanine i Šimine replike Gretićeva tanjura.

'Iznenadila sam samu sebe što sam uopće dogurala među sedam najboljih, s obzirom na to da ne konzumiram mliječne proizvode, a i meso ne jedem baš često', priča 23-godišnja studentica ekonomije. Eksperimentiranje s namirnicama privlačno joj je bilo i prije showa i mućkanja u kuhinji uvijek su joj dobro ispala jer je njezin moto da je svako jelo jestivo ako nije preslano ili izgoreno.

'Poslovnih ponuda već imam, ali morat ću ih odbiti jer nemam namjeru baviti se ugostiteljstvom. Sada mi je najvažnije  magistrirati', ističe Željana. Od kuhanja ipak neće odustati, za obitelj i prijatelje uvijek će rado stati uz štednjak i pripremiti im nešto iz svoje kutije iznenađenja. U showu joj je najteži bio tjedan pripreme istarskih jela jer o toj kuhinji nije znala gotovo ništa.

'Sad ću istražiti na internetu sve o toj kuhinji jer je žalosno da znamo više o indijskoj ili kineskoj kuhinji nego o domaćoj', kaže Željana. Obitelj je jedva dočekala da se vrati kući i skuha neku deliciju iz showa, a kad im nešto servira, zezaju je da nisu zadovoljni dekoracijom.