OD POSLJEDICA PROMETNE NESREĆE

Umrla zvijezda Farme Angie Garany

08.06.2011 u 15:21

Bionic
Reading

Zvijezda reality showa Farma, Angie Garany, umrla je u 30. godini života od posljedica prometne nesreće, piše Jutarnji list

Angie Garany gotovo godinu dana borila se s teškim ozljedama zadobivenim u prometnoj nesreći, a preminula je u bolnici u Novom Marofu, gdje je bila posljednja dva mjeseca.

Posljednji susret s obitelji i prijateljima imala je prošli tjedan. Posjetili su je teta Ildiko Pazmanj i prijatelj Zoran Košec, koji je posljednjih nekoliko mjeseci pokušao Angie osigurati eksperimentalnu neurološku operaciju kojoj bi joj se umjetnim putem stimulirali moždani impulsi jer je od nesreće u komi. Nažalost, Angie to nije dočekala.

'Dostojanstveno ćemo je ispratiti. U suradnji s Centrom za socijalnu skrb postignut je dogovor da će Angie biti kremirana u Zagrebu početkom idućeg tjedna na Mirogoju, a polaganje urne bit će par dana kasnije u Medulinu jer Angie tamo ima obiteljsku grobnicu', kazala je za Jutarnji list Angiena teta Ildiko.

Ona je njezin jedini živući rod u Hrvatskoj. Roditelji su joj tragično preminuli, a jedina sestra ostala je živjeti u Libiji odakle je Angie stigla u domovinu svoje majke Hrvatsku u potrazi za boljom budućnošću.

Angie je početkom rujna 2010. godine teško stradala u prometnoj nesreći kraj Bosiljeva, nakon čega je bila u umjetno izazvanoj komi i priključena na aparate za disanje. Njezin dečko Danijel Jurić u prometnoj je nesreći poginuo.

Javnost je bila šokirana kada je prije godinu dana Angieina prijateljica Jasna Coha otkrila da je Angie doživjela tragediju sa samo tri godine. Naime, kako je cijela rodbina bila protiv braka njezinih roditelja, Angiein je tata ubio njezinu majku, pa i sebe.
Nakon tog tragičnog događaja, za Angie i njezinu dvije godine stariju sestru brinula se teta, koja ih je početkom Domovinskog rata poslal u Libiju kod tatine rodbine. Tamo je morala pohađati trogodišnju vojnu školu što, kaže, nije bilo nimalo lako.

'Svako jutro morali smo stajati u kolonama za pozdrav Gadafiju. Učila sam rastavljati puške, pucati i psihički su me zlostavljali. Kažnjavali su nas klečanjem u uniformi na 40 Celzijevih stupnjeva po 60 minuta', ispričala je bivša farmerica koja se nakon vojne škole odlučila za studij programiranja. 'Nisam se htjela udati kao moja sestra. Ona se odselila, pa sam ostala sama. Zbog toga sam se pokušala ubiti sa 15 godina. Popila sam tablete i bila slijepa tjedan dana', otkrila je Angie.

Posrećilo joj se kada je imala 19 godina, hrvatski konzulat pomogao joj je da se vrati u rodni Zadar, odakle je bila njezina majka. Nakon Zadra se Angie preselila u Zagreb, gdje je radila kao konobarica u kasinu, a jedno vrijeme i kao go-go plesačica.