DEMIR IZ 'ASI'

Murat Ylidrim stiže, ali ne na predsjednikov poziv

03.06.2011 u 09:34

Bionic
Reading

Iako su predsjednik Ivo Josipović i glumac Murat Yildrim susreli u ožujku kao gosti na večeri predsjednika Turske Abdullaha Güla, Josipović nije pozvao popularnog Turčina u posjet Hrvatskoj

Iako su mediji jučer objavili da popularni Demir Dogan iz serije 'Asi' stiže u Hrvatsku na predsjednikov poziv, iz Ureda predsjednika opovrgnuli su tu informaciju.

'Predsjednik, prema protokolu, u posjet svojoj državi može pozvati samo drugog predsjednika' objasnila je Danja Šilović-Karić, pročelnica Ureda predsjednika za informiranje za Večernji list. Kada se upoznao s glumcem, ističe D. Šilović-Karić, Ivo Josipović nije ni znao tko je on.

'Predsjednik ne gleda turske sapunice niti je znao da je Murat Yildirim velika zvijezda i u njegovoj zemlji', tvrdi pročelnica.

Ipak, sudeći prema pisanju turskih medija, markantni Demir svakako planira posjetiti našu obalu, ako već ne na predsjednikov poziv, a ono u svom aranžmanu. Ovoga ljeta sa suprugom Burçin Terzioğlu, zvijezdom serije 'Ezel', želio bi vidjeti Dubrovnik u kojem je njegova žena preklani tri dana snimala sapunicu. Vrativši se kući, opčinila ga je pričama o ljepoti gradskih zidina i palača, a nije prestajala hvaliti ni čistoću Jadranskog mora. Sve je to nagnalo zgodnog 30-godišnjaka da ovo ljeto, nakon svih snimanja spakira kovčege i na vlastite se oči uvjeri u ljepote Hrvatske.