RADOVAN U MASTERCHEFU:

Ne smiješ mrtvozornički pristupati gostima!

30.05.2011 u 12:12

Bionic
Reading

Nakon što je šou napustila Ana, devet natjecatelja nastavlja svoju utrku za titulom prvog hrvatskog masterchefa, a pred njima je tjedan dalmatinske kuhinje

Prije nego se prihvate kuhanja, Tomislav će poručiti kandidatima Masterchefa: 'Ostalo vas je devet, razmišljajte kao jedan i borite se kao jedan.'

Mate će objasniti: 'Dalmatinska kuhinja nije samo blitva i krumpir i riba na žaru. Ona je raznolika. To je široka paleta upotrebe zdrave hrane.'

Tomislav će poručiti kandidatima da je ovog puta na njima da od tradicionalnih namirnica stvore nešto novo, a namirnice s kojima će se služiti su: dagnje, salpa, blitva, poriluk, mrkva, peršin, limun, šafran, bijelo vino, rajčica, radič, batat, ružmarin, lovor i francuski kruh. Zadatak im je pripremiti dva jela u sat i 15 minuta.

Nakon završenog kuhanja, uslijedit će kušanje jela. Davor će usitniti dagnje i napraviti od njih namaz, a pritom objasniti žiriju da njegova djeca ne vole dagnje, pa ih na taj način prevari. Tomislavu će to zasmetati te će objasniti da, bez obzira na to koji je razlog kosanja dagnji, to ne treba raditi zato što sve dobro iz njih izađe. Radovan će mu pak poručiti: 'Nije loše biti tvoje dijete, a ni tvoj gost. Meni je ovo fino. Ne smiješ mrtvozornički pristupati gostima, moraš podignuti jelo, daj malo force.'

'Ovako ja serviram hranu', reći će Tomislav za jedno od jela koje se naći pred njim i tako dati veliki kompliment jednom kandidatu. Matija će donijeti pred žiri čak četiri tanjura, no hoće li mu to pomoći ili odmoći kod žirija, tek ćemo vidjeti.

Tko će napraviti najbolje dagnje, tko će ih prekuhati, kojem jelu će nedostajati duše, a koja će biti proglašena preobičnima, saznat ćemo nakon još jedne Kutije iznenađenja u današnjem izdanju 'Masterchefa'.