OŠTRA KONKURENCIJA

HTZ napustio Taher Sanuri, Marcela i Mark presretni zajedno

27.05.2011 u 22:03

Bionic
Reading

Šestu live emisiju popularnoga showa 'Hrvatska traži zvijezdu' obilježila je tema The greatest hits, pa su kandidati u žestokoj borbi za ostanak pokazali glasovne mogućnosti pjevajući uvijek popularne i nikad zaboravljene legendarne domaće i strane hitove, a show je odlukom gledatelja napustio Taher

Večerašnju emisiju kandidati, Marcela, Mark, Maja, Goran i Taher, otvorili su zajedničkom ne baš tako sjajnom izvedbom pjesme 'Higher' Kylie Minogue i Taio Cruza, pokazavši kako im zajedničko pjevanje možda još ipak ne leži te da se bolje snalaze u solo dionicama. No prije toga mladim talentima sreću je poželio legendarni Jon Bon Jovi riječima: 'Samo nebo je granica.' Svi su dobili pohvale od žirija, no usprkos tome buduće zvijezde prepuštene su glasovima gledatelja.

Zajednički nastup kandidata

Dok je užarenu atmosferu u publici održavao energični Ivan Šarić Ecija Ivušić se u mirnom okruženju backstagea družila s kandidatima otkrivajući kako su se tenzije u kući primirile te se svi kandidati sada odlično slažu.

Tijekom ovoga tjedna između priprema za ovotjednu odlučujuću emisiju Marcela Oroši i Mark Marku uživali su u vožnji kartinga te se odlično zabavljali ne skrivajući međusobne simpatije, a Taher i Goran Kos obznanili su kako su riješili sve međusobne nesuglasice te sklopili primirje. Mark i Marcela priznali kako se odlično slažu i koliko im je lijepo zajedno, kao prijateljima, naravno.

Prva je na stage izašla Marcela Oroši te probila led izvedbom hita grupe Denis & Denis 'Program tvog kompjutora' i pokupila pohvale žirija. Tony se osvrnuo na Marcelin neodoljivi smiješak. Fox se složio s Tonyjem o odličnosti izvedbe, a Ivana Miširić pohvalila je Marcelu rekavši da je zvučala bolje od originala.

Nastup Marcele Oroši

Taher Sanuri žiri je osvojio Urbanovom pjesmom 'Mjesto za mene' te Ivanu Miširić, inače njezinom omiljenom pjesmom, potpuno oborio s nogu. 'Spržio si me', rekla mu je Ivana, a pohvale nisu izostavili ni Tony i Fox.

Nastup Tahera Sanurija

Mark Marku i u ovoj emisiji pokazao se odličnim u nježnim baladama te otpjevao pjesmu 'Stranac u noći' Massima Savića. No ovoga puta pjesmu nije posvetio simpatičnoj Marceli već nepoznatoj djevojci, svojoj prijateljici. Međutim, Tonyja nije uspio zavarati, koji ga je upitao što se događa između njega i Marcele, no šarmer Mark ni ovoga puta nije želio ništa otkriti. 'Ljudi će biti jako razočarani ako nećeš biti s Marcelom. Zaveo si cijelu Hrvatsku', napomenula mu je Ivana.

Nastup Mark Marka

Samouvjerena Maja Bajamić otkrila je da kako su poneka šuškanja i govorkanja o tome što se događa u kući između kandidata istinita, a poneka lažna. Maja je pozornicu osvojila pjesmom i samouvjerenim nastupom 'Oprosti mi' grupe Divas. Žiri je negativne komentare preskočio te izrekao samo one najbolje.

Nastup Maje Bajamić

U bloku hrvatskih hitova posljednji je nastupio Goran Kos koji je uspio s kandidatima poboljšati odnose. Goran je u bloku domaćih hitova dao sve od sebe hitom Bijeloga dugmeta 'Ako ima boga' te pokupio zaslužene komplimente žirija i molbu da bude ustrajan.

U drugome dijelu emisije kandidati su se obračunali s izazovima najvećih stranih hitova, a prije toga atmosferu je zagrijala pjevačica Franka Batelić svojom pjesmom 'Crna duga'. Nakon toga stage je preuzela Maja Bajamić energičnom pjesmom 'What a feeling', ali pomalo mlakim nastupom koji nije omeo publiku u žustrom navijanju. Fox je pohvalio njezinu, kakokaže, 'vulgarnost', a Ivana i Tony ni ovoga puta nisu štedjeli na komplimentima.

Nastup Maje Bajamić

Vječiti romantičar i šarmer Mark Marku sve brojnije obožavateljice oborio je s nogu pjesmom 'Tears in heaven' Erica Claptona te oduševio i sviranjem gitare. Osim što je brojne djevojke natjerao da posegnu za maramicom, Mark je žiri oborio s nogu, a Ivana mu je predvidjela inozemnu karijeru. 'Mislim da si definitivno u finalu. Kad bude trenutak odluke, sve će se ćevabdžinice i buregdžinice zatvoriti i svi će oni za tebe glasati', rekao mu je Tony.

Nastup Mark Marka

Nakon Maje energičnom pjesmom legendarnih Rolling Stonesa 'I can't get no satisfaction' Goran Kos zapalio je atmosferu u studiju, a Ivana je priznala kako ga može zamisliti na nastupu sa seksi plesačicama te mu rekla: 'Ti si totalno puk'o!'

Nastup Gorana Kosa

Marcela Oroši u bloku najvećih stranih hitova nastupila je Anastazijinom pjesmom 'Left Outside Alone' te ponovno oduševila publiku. Ivana je priznala kako joj nikako ne može pronaći minuse, a komplimentima nisu odoljeli ni Tony i Fox. 'Sad će između tebe i Maje biti borba. Maja ima čvrstinu, a ti nježnost, ti si prava nježna bomba', rekla joj je Ivana.

Nastup Marcele Oroši

Zadnji je nastupio Taher Sanuri Metallicinom žestokom pjesmom 'Enter Sadman' te zapalio cijeli studio energičnim nastupom i jakim glasom, a mnoge obožavateljice krikove nisu uspjele obuzdati. Žiri se Taherovim nastupom oduševio, a Fox mu je rekao kako mu taj 'sirovi' nastup odlično pristaje; Ivana mu je, unatoč odličnom nastup, predložila makeover kojime

bi bile oduševljene njegove obožavateljice.

Bez obzira na brojne pohvale žirija koje su dobili, svi stanari prepušteni su na milost i nemilost glasova gledatelja. Na kraju glasovanja, gledatelji su odlučili da show napušta Taher Sanuri koji se u oštroj i mukotrpnoj borbi našao s Marcelom Oroši dok su ih ostali kandidati promatrali sa spasonosnoga bijelog kauča. Prolaskom dalje Marcela je bila i više nego oduševljena, a zadovoljstvo i osmijeh na licu nije mogao sakriti ni Mark.