NOVA DOMAĆA SAPUNICA

Frano Lasić u novim ljubavnim intrigama

24.05.2011 u 15:38

Bionic
Reading

Nova dramska serija radnog naziva 'Klan' donosi priče o strastvenim ljubavima likova nalik Shakespeareovim junacima, životnim dramama, intrigama te korupciji današnjeg društva

Produkcijska kuća Freemantle Media u suradnji s RTL Televizijom 1. lipnja počinje sa snimanjem nove dramske serije radnog naziva 'Klan'. Serija će se snimati na raznim vanjskim lokacijama u Dalmaciji i Zagrebu, dok je novoizgrađeni studio smješten u Splitu.

U fokusu su obitelji Matošić, Odak i Jelavić, koje izvana izgledaju idealno, a ustvari su daleko od savršenstva. Matošići su stara splitska obitelj koja se desetljećima bavi pravom, Odakovi obitelj iz dalmatinskog zaleđa koja se obogatila građevinskim poslovima devedesetih, a Jelavići su 'obična', radnička obitelj. A što ih je spojilo, gledatelji će vidjeti već u jesenskoj shemi RTL Televizije.

Glavne uloge dodijeljene su renomiranim glumcima: Frano Lasić, Branka Pujić, poznata beogradska glumica, Robert Kurbaša i Anja Alač, kći također beogradskih glumaca Vesne Čipčić i Aleksandra Alača, čine obitelj Matošić. Nives Ivanković, Stojan Matavulj i Mirela Brekalo dio su obitelji Odak, a Juraj Aras, Tamara Šolentić i Ratko Glavina dio obitelji Jelavić.

Mnogo spletki, neobjašnjivih roditeljskih postupaka kada su u pitanju njihova djeca, ljubavni krahovi i prevare, političke i poslovne smicalice te prijateljstva koja opstaju ili se gase, ući će u domove gledatelja i zagolicati maštu svima onima koji će se pronaći u nekoj od te tri obitelji.

Produkcijsku ekipu čini oko 150 ljudi. Set je izradio tim ljudi s velikim međunarodnim iskustvom: Huub van Gestel, nizozemski dizajner setova koji je radio na najvećim njemačkim i nizozemskim produkcijama, Rade Mihajlović, poznat po radu na velikim holivudskim produkcijama, kao i na filmovima Emira Kusturice, te Branka Juras, svestrana splitska arhitektica koja se pobrinula za vizualnu autentičnost setova.

Redatelji serije mladi su i perspektivni, a između ostalih, pojavljuju se zvučna imena poput Mladena Dizdara, koji je dosad režirao nekoliko popularnih serija: 'Najbolje godine', 'Dobre namjere', 'Pod sretnom zvijezdom' itd., kao i Nikole Ivande, koji je svojom redateljskom 'čarolijom' prije nekoliko godina opčinio stotine tisuća gledatelja što su pratili seriju 'Zabranjena ljubav', ali i 'Ponos Ratkajevih', 'Zakon ljubavi', 'Dolinu sunca' te mnoge druge.