DANIEL DIZDAR:

Pobjegao sam iz američkog geta u Hrvatsku

15.05.2011 u 08:48

Bionic
Reading

Natjecatelj šoua 'Hrvatska traži zvijezdu' Daniel Dizdar stekao je u javnosti, ali i pred oštrim žirijem, titulu zabavljača. Svojom sposobnošću da imitira bilo koga ili bilo što oduševi sve one s kojima se zatekne u društvu, no to mu ipak nije bilo dovoljno da ostane u šouu te mu je ipak izglasano – ispadanje

'Bio sam tužan kada sam na pozornici čuo svoje ime, no već drugi dan posložio sam sve svoje obveze na papir i shvatio da imam toliko toga što me čeka', optimističan je Daniel koji se odmah bacio na snimanje videa sa svojim imitacijama koji će staviti na YouTube.

Da je sudbina htjela drukčije, Dizdar je danas mogao zabavljati publiku u 'Američkom idolu'. Naime, rođen je u Chicagu, gdje je proveo sedam godina, ali njegovi roditelji nisu ostvarili američki san.

Otac Drago i majka Olga bavili su se nekretninama, no taj posao uz troje djece, Daniela i kćeri Lidiju i Jasminu, nije bio isplativ, pa su se njegovi roditelji poslije 25 godina američkog života ipak odlučili vratiti u domovinu. Na ulicama Chicaga okusili su sve i svašta. Danielova majka imala je naviku snimati svoju djecu na proslavama rođendana i drugim obiteljskim druženjima, a jednom prilikom snimila je kroz prozor Meksikanca kako dila drogu.

Život u opasnim kvartovima Daniela nije puno pogodio. Kaže da je imao sretno djetinjstvo, premda se i samo njegovo rođenje odvilo u nimalo ugodnim okolnostima. Danielova majka tijekom trudnoće ostala je bez posla, što je sa sobom povuklo i gubitak zdravstvenog osiguranja, pa se Daniel rodio u bolnici za siromašne koja je više nalikovala na tvornicu nego na zdravstvenu ustanovu.

Otkriva da ima bezuvjetnu podršku svoje obitelji u svemu što radi.

Sigurno bi s još većim zadovoljstvom petkom izlazio na pozornicu da ga iz publike prati i djevojka, ali vjeruje da za to ima vremena.

Posebnu simpatiju Daniel gaji prema 17-godišnjoj kandidatkinji Marceli Oroši, s kojom voli provoditi vrijeme. Nakon što joj je u live emisiji posvetio pjesmu, počelo se govorkati o njihovoj vezi, no Daniel tvrdi da su zasad samo prijatelji, iako ostavlja otvorenom mogućnost da jednom postanu nešto više.

Imao je dvije djevojke, a iz tih je veza naučio da nije tip koji može biti u vezi na daljinu jer uvijek žudi za bliskošću, zagrljajem i poljupcem. Zbog toga misli da ne bi mogao biti s Marcelom u ljubavnoj vezi jer je ona iz Crikvenice, a on živi u Karlovcu.

Ako Daniela u budućnosti ne budemo viđali po koncertima i diskoklubovima, možda ćemo ga viđati u sudnicama, kao odvjetnika. Pravo je upisao jer jako voli povijest, ali je zato sa svim ostalim predmetima u školi imao problema jer nije posvećivao pozornost onome što ga nije zanimalo.