DOBRA ZABAVA

Top 10 najsmješnijih kikseva u 'Masterchefu'

09.05.2011 u 15:10

Bionic
Reading

Iako kandidatima neke od situacija u kojima su se našli nisu bile smiješne, gledatelji 'Masterchefa' odlično su se zabavljali gledajući neke njihove propuste, a pogotovo komentare uvijek spremnog i britkog žirija

Prisjetit ćemo se najsmješnijih anegdota od početka showa:

Gdje je buncek?
Glavna namirnica bila je buncek, a kandidati su imali kratko vrijeme za odabir svih namirnica za pripremu jela. Srđana je uzela sve namirnice, ali je zaboravila osnovnu - buncek. 'Jednostavno sam izolirala ideju da ga moram tamo pokupiti. Nisam ga vidjela uopće', prokomentirala je Srđana nakon što joj je žiri skrenuo pozornost da se iz smočnice vratila s punom košaricom, ali bez glavne namirnice. Vrijeme za odabir je istekao i Srđana je morala ući u ovaj izazov bez bunceka. 'Srđana radi vegetarijanski buncek danas', bile su riječi Tomislava Gretića prije nego su ju poslali na njeno radno mjesto.

Ivanin prilog umjesto pred žirijem ostao u tavi
Ivana je unijela puno truda u svoje jelo onog dana kada je krenula žiriju prezentirati svoj 'Harikiri - amur u vinu', no dogodio joj se mali peh. Imala sam i krumpir, ali sam ga zaboravila staviti. 'Ostao je na tavici', izjavila je simpatična Ivana i pritom izazvala smijeh kod žirija. Nakon kušanja Gretić je dodao: 'Krumpir čak i ne fali.' Ivanu to nije previše utješilo te je svoje jelo tog dana ocijenila: 'Ovo mi je dosad, recimo na ljestvici od jedan do sto, sedam.'

Gretić: 'Gdje je konobar? Mislim da smo prevareni'
Ana je u svom dvoboju s poznatim šefom kuhinje podbacila te žiriju servirala prazan tanjur. 'Dok je žiri isprobavao jela bilo mi je smiješno, jer sam znala da kada podignu onaj poklopac da ću se zblamirati', izjavila je Ivana u iščekivanju najgoreg.

Kada je Gretić digao poklopac jela koje je Ivana trebala pripremiti pitao je: 'Gdje je konobar? Mislim da smo prevareni'. Ivana je objasnila: 'Žalim što nisam stigla servirati. Sve je ukusno što sam probala i mislim da sam baš sve korektno odradila.'

'Takav minimalizam se teško razumije. Ovo je maksimalno japansko. To se toliko približilo zenu da to mi više ne možemo razumjeti', u šaljivom tonu prokomentirao je Marčić.

Marčić Nastasji: 'Nemojte dolaziti kao manekenka!'
Kada je Nastasja došla pred žiri sa svojim 'Toplim predjelom a la Nastasja', nakon oštrih kritika Tomislava Gretića, došao je i red na Jankovića i Marčića koji ju također nisu štedjeli. Marčić je primijetio: 'Ono što je dobro kod vas danas je da konačno izgledate kao žena koja kuha, konačno ste shvatili kako treba izgledati u kuhinji. Jako dobro. Nemojte više dolaziti kao manekenka!'

Ivankova 'luda gljiva'
Ivanko je pred žiri došao s prženom pancetom s endivijom i namazom od mascarponea i jogurta, a dočekan je Matinim riječima: 'Dobra je ironija što ste napravili ludu gljivu sa strane. Mislim da ni ona, ni konzumacija nje me ne bi natjerala da zaboravim koliko je ova endivija loša. Ubili ste boga u njoj.'

'Valjda sam ju malo više prepekao. Oni valjda vole više al dente. Komentari žirija su loši, ali ja sam zadovoljan svojom klopom i ukusom. Možda je falilo malo soli', branio se Ivanko.

Matija: 'Pa i Tomu je ispalo jaje
Matiji je tijekom kuhanja na pod pala kutija s jajima, na što mu je pozornost skrenuo Mate Janković. Matija je sve to hladnokrvno prokomentirao riječima: 'To me nije uopće zbunilo, što mi je jaje palo i što je žiri to primijetio, to su normalne stvari. I Tomu je ispalo jaje isto, pa nije bilo nekih problema.'


Kandidati, gdje vam je kruh?

U zadnji čas prije nego su kandidati morali završiti svoja jela u još jednom gastro duelu, Šime je postavio pitanje: 'Je l' smo uzeli kruh za goste?' Uspostavilo se da kandidati nisu bili spremni za restoransku ponudu svojih delicija te nisu nabavili kruh, iako su u budžetu imali dovoljno novca. Jednostavno se nitko toga nije sjetio, a nakon što su se svi tome nasmijali, Janković je ozbiljno poručio kandidatima: 'Ako imate vremena, ispecite kruh.' Tako je i bilo te nakon što su se svi dobro nasmijali svojem banalnom propustu, prionuli su pripremi kruha.

Igor: 'Maline rastu blizu mora'
U tjednu kada je tema bila mediteranska kuhinja, mnogi su iznenadili svojim odabirom namirnica, a ponajviše Igor. Upravo je Igor odabrao glavnu namirnicu, a u njegovoj košarici se tog dana našlo između ostalog i šumsko voće i rižini rezanci. Kroz osmijeh je Igor nastojao poboljšati stvar rekavši kako će koristiti samo maline.

'Maline rastu blizu mora', bile su njegove riječi u raspravi sa žirijem. Osim Igora i ostali su tog dana šokirali svojim odabirom namirnica koje su trebale biti isključivo mediteranske, pa je tako Srđana sve dobro nasmijala korištenjem sojinog sosa, Davor grahom i kukuruzom, Ivana korištenjem daikona, a Marko vrhnjem za kuhanje.

Srđana: A to je krilo?

Srđana je još na odabiru za ulazak u top 20 ostala zapažena kada je pripremila 'Master thai piletinu' s povrćem. Gretić ju je vidno šokirao kada joj je rekao da je dio piletine za koji je ona rekla da je batak zapravo krilo. 'Umrla sam od smijeha. Ja sam mislila da je to neka kokoš koja nije vidjela svjetlo dana, onda joj je taj batak mali. Bio mi je ful smiješan', objasnila je Srđana kako je zamijenila krilce za batak.

Borba sa živom ribom

Zadnja stvar kojoj su se mogli nadati pri susretu s ribom kao glavnom namirnicom je činjenica da je riba stigla svježa, dakle živa. Naime, neke natjecateljice su se prvi put suočile s pripremom hrane od samog početka. U 'Masterchefu' se kuha s najsvježijim i najkvalitetnijim namirnicama, a neki natjecatelji nisu se snašli kada su vidjeli živu ribu. 'Ja se okrenem, a ta riba skoči na pod.' Nastasja se jedva uhvatila u koštac s amurom. 'Amur, šta je amur?', u čudu je bila Srđana. Većina natjecatelja nije nikada pripremala amura, a Tein bojažljiv susret s amurom bio je jedan među smješnijima. Nakon neizbježnog dijela posla u kuhinji koji su morali odraditi uslijedilo je kuhanje.