FAVORIT MASTERCHEFA

Šime Sušić: Djevojku sam osvojio buzarom od škampa

07.05.2011 u 22:06

Bionic
Reading

Favorit kulinarskog showa Nove TV priznaje da najviše cijeni komentare Tomislava Gretića kojeg naziva – enciklopedijom

Jedan od favorita Masterchefa, 24-godišnji Šime Sušić posljednjih se nekoliko emisija pokazao kao pravi maher. Iako je apsolvent geografije i povijesti, priznaje da bi se mogao zamisliti i u

poziciji šefa kuhinje. Ipak, simpatični Zagrepčanin svjestan je da bi trebao prakse u pravoj kuhinji da bi donio odluku. Specijalist za ribu i plodove mora otkrio nam je da i njegovi najmiliji najviše uživaju kada im priprema tu hranu.

'Mama najviše voli moj crni rižoto i riblju juhu, a kad sam prvi put kuhao djevojci, oduševio sam je buzarom od škampa', priznao je Šime i nastavio: 'Više kuham za ekipu nego za djevojke. Svi uglavnom žele nešto morsko jer to inače manje jedu.'

Šime kaže da mu u showu najteže idu recepti u kojima je dobar, jer onda svi previše očekuju od njega, pa 'puca' pod pritiskom. S druge strane, namirnice s kojima se prvi put susreo – odlično spravi. Iako favorita baš i nema, smatra da su u kuhanju najkompetentniji Vedran i Srđana.

'U ovom showu ne mora pobijediti najbolji. Treba imati i sreće. Nije nužno da to bude najbolji kuhar od nas', iskren je Šime. Kad je o žiriju riječ, svačija mu kritika dobro dođe, no ipak je mišljenje Tomislava Gretića za njega najvažnije. 'Iz pozicije kuhara manje ozbiljno shvaćam Radovanove komentare, ne mogu nikad shvatiti što hoće reći. Tomovo mišljenje mi je najvažnije jer čovjek jednostavno zna. Vidi se da uživa u tome što radi i da je enciklopedija. Što god ga pitaš, na sve ima odgovor. Zbog toga mislim da je njega i najteže impresionirati', rekao je Šime, dodajući da želja za pobjedom njegovih kolega raste kako se show približava kraju, ali i da neki to ipak dobro skrivaju.