GASTRO DUEL

Stres test izbacio Teu Đukić iz Masterchefa

07.05.2011 u 08:32

Bionic
Reading

Održan je još jedan gastro duel, a nakon zadatka koji je obuhvaćao pripremu i prezentaciju modnog menija iz snova na Cro a Porteru, uslijedio je i stres test koji je izbacio Teu iz showa

Za vođu crvenog tima odabran je bio Vedran, a za vođu plavog tima Šime, i to zato jer su bili najbolji u testu kreativnosti. U crvenom timu našli su se tako Vedran, Robert, Matija, Tea, Davor, Bojan, Ivana i Željana, a članovi plavog tima bili su Šime, Ljubo, Marko, Ana, Srđana, Nastasja, Mario i Ivan. Gretić je bio zadovoljan učinjenim te dodao da se ne bi sramio poslužiti ove male zalogaje i u svom hotelu. I na samom događaju pokazalo se da su kandidati uspješno odradili svoj zadatak jer su kanapei planuli u trenu.

Tea Đukić

Natjecatelji su se zaista potrudili zadovoljiti različite ukuse pa su se na njihovim pladnjevima našli kanapei s paštetom od jetrica, s morskim plodovima, od riže, ali i oni vegetarijanski. Član žirija Radovan Marčić istaknuo je da je za njega hrana bolja od mode, a kanapei kao kanapei, ne mogu biti puno drukčiji nego što jesu, te dodao: 'Možeš im dodati krivi sastojak i ode sve kvragu'.

Kandidati su ovim, najzahtjevnijim izazovom dosad, prema mišljenju žirija, dokazali da sve više napreduju. Nakon završenog posla žiri je komentirao da je plavi tim imao lijepu prezentaciju, ukusne kanapee, iako su neki bili teški za primiti, dok je crveni tim imao mali organizacijski kaos, ali s jednako ukusnim kanapeima. Najbitnije je to da su timovi poštovali želje naručitelja, a o pobjedničkom timu odlučile su nijanse.

Samo jedan detalj je odlučio - pobijedio je tim koji je naručitelju znao objasniti što će servirati, a to je bio plavi tim. Ono što je uslijedilo bila je eliminacija najslabijeg člana iz crvenog tima. S eliminacijom se nisu suočili svi, nego samo polovica kandidata. Nakon posebnog izazova krenula je ništa manje napetija eliminacija. Vedran, kao glavni odgovorni odnosno vođa gubitničkog tima, prvi je koji se morao suočiti s činjenicom da pristupa eliminacijskom izazovu, a morao je odabrati još tri člana svoga tima i povesti ih zajedno u neizvjesnu borbu.

Žiri je napomenuo da kolegijalnost mora prepustiti mjesto objektivnosti. Za Vedrana je to bio vidno težak zadatak, ali ipak je morao odabrati te su u eliminacijski izazov s njim išli Tea, Ivana i Davor. Stres test se sastojao od toga da su u dva sata i s budžetom od sto kuna morali obaviti kupovinu namirnica, vratiti se u kuhinju te napraviti jelo koje će odrediti njihovu sudbinu.

Gretić: Gdje je nestao tvoj žar?
Nakon dva sata žiri je kušao sva četiri jela i odlučio da natjecanje napušta Tea. Žiri je najviše mana našao upravo njenom jelu. Mate je rekao da joj je pobjegla sol u juhu te da stoga sigurno ne bi htio pojesti pun tanjur, no desert je bio jako ukusan. Tomislava je jako zasmetala činjenica da je koristila kupovni pesto te da je napravila jako 'tanko' jelo. Prema mišljenju žirija, za jelo za koje je dovoljno pola sata Tea je trebala uložiti više truda. Gretić ju je stoga upitao: 'Gdje je nestao tvoj žar?'

Tea: Najviše cijenim Toma jer mislim da ima jako puno iskustva
'Nažalost, moja avantura je završila. Žao mi je jer sam uživala, nedostajat će mi svi kandidati, kao i žiri', rekla je Tea. U vili je, po njenom mišljenju, vladala super atmosfera i svi su se

zbližili. Ističe da će joj nedostajati komentari žirija na njena jela. Ovakav ishod eliminacije je očekivala jer je bila svjesna da je skuhala prejednostavno jelo. Od drugih jela najviše joj se svidjelo Vedranovo, kojemu ni žiri nije imao što za prigovoriti.

Tea je istaknula da joj je Masterchef bio divno iskustvo, a kao najbolje trenutke ističe gastro duele u kojima se posebno osjetila timska energija i snaga. Od kandidata koji su ispali prije nje najviše joj je žao Tomislava, jer smatra da je mogao puno toga pokazati. Od članova žirija, istaknula je da najviše cijeni Tomislava Gretića jer smatra da ima jako puno iskustva.