TV NOVI GASTRO DUEL

Ekipu MasterChefa očekuje veliko iznenađenje

  • Autor: tportal.hr
  • 28.4.2011 14:13:13
  • 28.4.2011 12:34:42

Slijedi još jedan gastro duel, poseban po tome što ima faktore iznenađenja. Gastro duel će se održati u Agrokor akademiji vina u kojoj će kandidati odslušati predavanje. No ne znaju da ih očekuje i kuhanje i brojna iznenađenja

Predavanje će im najprije održati Franjo Francem, predsjednik Društva enologa Hrvatske i dopredsjednik Hrvatskog sommelier kluba. Kandidatima će govoriti o vinu, o pristupanju vinu te o nastanku Akademije vina kojoj je misija pridonijeti prepoznatljivosti hrvatskog vina i biti mu vodeći predstavnik u svijetu.

Nova TV
Gastro duel u Agrokor akademiji vina
Franjo Francem će im objasniti nastanak sadržaja vina te podjelu vina po kakvoći, boji, sadržaju i neprevrelom šećeru. Također će kandidati doznati ponešto o prometu vina, označavanju i vinogradarskim regijama u Hrvatskoj.

Uslijedit će i degustacija vina pri kojoj će predavač navesti sva važna osjetila, a za osjetilo vida važno je da u pozadini uvijek bude neutralna podloga.

Kandidati će imati čast slušati o vinu i od najboljeg hrvatskog sommeliera Klaudija Jurčića, koji je tri godine uzastopno osvojio titulu na nacionalnom prvenstvu sommeliera. Pričat će im o istarskoj malvaziji te o Cabernet Sauvignonu-Festigia iz 2009. godine.

Nakon predavanja za kandidate će uslijediti neočekivana iznenađenja, morat će kuhati, ali i biti spremni na ishod gastro duela.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više