TV VIJEĆE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

RTL-u opomena zbog Big Brothera

Vijeće za elektroničke medije izreklo je opomenu RTL Televiziji jer se oglušila na zahtjev da termin emitiranja Big Brothera pomakne na 22 sata, nereprizira emisiju preko dana i stavi oznaku upozorenja za roditelje, piše Jutarnji list

Nakon prigovora građana i pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić, vijeće je izdalo upozorenje zbog cjelokupne razine showa, kao i neprimjerenog sadržaja, od konzumacije alkohola do seksa. Kako RTL nije uvažio taj prigovor, Vijeće mu je u utorak izreklo opomenu, piše Jutarnji list.

Ako u godinu dana skupe tri takve opomene, prijeti im gubitak koncesije. RTL je u početku emitirao Big Brother od 22 sata, no kada je Nova TV krenula s MasterChefom, vrijeme prikazivanja je pomaknuto na 21 sat.

'RTL Televizija obaviještena je o izricanju opomene, no ne i o razlogu za to. RTL uvijek postupa u skladu sa zakonom te poštujemo odluke Vijeća za elektroničke medije, koje ćemo i primijeniti kada dobijemo obrazloženje na temelju čega smatra da se nismo pridržavali zakona s obzirom na to da je sadržaj Big Brothera isti i kao prethodnih šest sezona', rekla je Nataša Roksandić s RTL-a.
 
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više