ŠTO JESTI?

'Nema više Betinih pogačica!'

29.11.2008 u 13:00

Bionic
Reading

Nakon Betina izlaska iz kuće, stanari rade planove kako preživjeti bez njene kuhinje

Iako su ispunili tjedni zadatak te im novca neće manjkati, stanari su ipak jutro nakon Betina odlaska u šoku. 'Nema više Betinih pogačica. Nee!!!' uzvikuje Saša, a ostali se nadovezuju da nema više ni salate ni graha. Očito će im Beta najviše nedostajati od svih stanara koji su dosad napustili kuću.

Da ne bi pali u depresiju, promatraju svoju poziciju šaljivo. Tako Saša daje ideju da nitko ne kuha ništa dok Krešo ne poludi i krene kuhati svaki dan. Ivan L. pak misli da bi bilo divno od Bigija da im pošalje jednu pravu tajlandsku kuharicu.

 

Mrkva razmišlja o tomu da ovaj tjedan naprave 'raspašoj', odnosno da spoje sav luksuz i svaki dan peku roštilj. Ta ideja utoliko je zanimljivija sjetimo li se je on jučer u okladi s Markom izgubio svoj ovotjedni luksuz.

U napetoj igri u kojoj je testirana Markova snaga, volja i želja, Mrkva je izgubio prvo živce, da bi potom izgubio i vlastiti luksuz. Teško prihvativši jučerašnji poraz, Mrkva očito na sve načine želi anulirati gubitak. A i ukazuje na staru narodnu mudrost da je najlakše odreći se onoga što nemamo.

Bit će, u svakom slučaju, vrlo zanimljivo promatrati tanjure i izraze lica stanara kad, na primjer, Sabina i Rina preuzmu kuhinju u svoje ruke. Ako ništa drugo, sad kad više nema tete Bete u kuhinji, stanari će imati priliku istesati svoje linije za skori povratak kući.