TRI MJESECA NA BOLOVANJU

Mirjana Hrga planira tužiti Novu TV?

04.03.2009 u 12:23

Bionic
Reading

Mirjana Hrga navodno planira tužiti Novu TV jer su joj umjesto dogovorenog sporazumnog prekida radnog odnosa ponudili izvanredni otkaz kojim gubi prava na zdravstveno i mirovinsko osiguranje

Novinarka Mirjana Hrga vjerojatno će uskoro tužiti Novu TV. Razlog tomu je, kako piše Jutarnji list, način na koji su joj TV čelnici, umjesto dogovorenoga sporazumnog prekida radnog odnosa, zapravo ponudili izvanredni otkaz.

Njime bi Hrga izgubila prava na zdravstveno i mirovinsko osiguranje te je radi toga angažirala odvjetnicu i ako se ne ostvari dogovor, planira tužiti Novu TV.

S Nove TV kažu da nakon što je Mirjana Hrga donijela odluku otići s te televizije, da joj je Nova TV ponudila sporazumni raskid ugovora na koji je novinarka odgovorila otvaranjem bolovanja prije tri mjeseca.

Mirjanu Hrgu za komentar nismo uspjeli dobiti, no Jutarnji piše da je ona prečesto na kolegijima Informativnog programa izražavala nezadovoljstvo količinom 'žutih' vijesti i općim stanjem u novinarstvu, no direktorici programa Nove TV gledanost je bila važnija od svega.