OŠTRI NOŽEVI I PRVE ELIMINACIJE

Šest najlošijih oprašta se danas od Masterchefa

23.03.2011 u 12:53

Bionic
Reading

Nakon audicije u prostorijama tvornice Končar uslijedila je prava borba. Pedeset kandidata Masterchefa suočilo se s izazovom rezanja luka, nakon čega je žiri izdvojio dvanaest najlošijih. Kandidati su morali precizno narezati luk na dva načina, na kockice i na rezance, pritom ne mareći za brzinu, već prvenstveno za preciznost

Da baratanje oštrim kuhinjskim noževima nije jednostavno, a ni bezopasno, pokazao je broj manjih posjekotina. Zanimljiva je

činjenica da je u tom izazovu bilo ozlijeđeno devet muškaraca i svega tri žene. Možda je upravo on pokazao da su žene ipak spretnije s noževima. Posljednja natjecateljica kojoj je žiri dao prolaz bila je Željana Ančić.

Dvanaest najlošijih uhvatit će se zatim ukoštac s novim izazovom. Da bi se izborili za ostanak u showu, dvanaest natjecatelja moralo je pripremiti jelo u sat vremena na temelju namirnica koje su sami birali s ponuđenog im štanda.

Žiri je u nadgledanju natjecatelja naišao na brojne nepravilnosti i uputio kandidatima kritike. Matu Jankovića najviše je razljutilo nepoštivanje namirnica te je, izvadivši iz smeća velik dio povrća koje je kandidat 'odložio' smatrajući ga viškom, povišenim tonom svima rekao: 'Ne bacajte stvari u smeće.' Ta se kritika nastavila i pri prezentiranju jela.

Šest najlošijih u ovom izazovu oprostit će se od showa. Tko ide dalje, a tko ulazi u sljedeći izazov i nastavlja borbu za ulazak u TOP 20, saznat ćemo u večerašnjoj emisiji Masterchefa na Novoj TV u 21:45.