PRIJE STANARA I SVIH OSTALIH

Prošećite najvećom i najskupljom Big Brother kućom

Bionic
Reading

U nedjelju počinje šesta sezona Velikog Brata ili po naški Big Brothera, a za sve nestrpljive, odlučili smo posjetiti kuću dan prije stanara

'Ovogodišnji Big Brother najveći je i najskuplji dosad', rekli su nam iz produkcije, dodavši: 'Jako skup projekt!'

Na pitanje na čemu se štedjelo, odgovorili su nam: 'Gdje god smo mogli, mi smo štedjeli, no neće se to vidjeti ni osjetiti.'

Ruku pod ruku s veličinom projekta ide i veličina kuće, čija unutrašnjost se prostire na 400 četvornih metara 'pojačanih' sa 300 četvornih metara vrta. Bazen postaje zatvoren, samim time sigurni smo da će biti omiljeno mjesto susreta.

Jedna je novina i u vrtu – trava je umjetna. 'U prijašnjim sezonama imali smo pravu travu koju su stanari kosili. Ove godine odlučili smo se na umjetnu travu upravo zbog lakšeg održavanja i jako smo zadovoljni njenim izgledom', dodali su iz produkcije.

Na proširenju i uređenju kuće radilo se pet mjeseci, a u radovima je sudjelovalo 70 ljudi, što je tek dio cjelokupne produkcije koja broji 200 ljudi. Od njih će u kući u svakom trenutku biti 17 ljudi plus tehničari.

U kući je postavljeno 45 kamera i 60 mikrofona te ne postoji mrtvi kut. Uz to, za razliku od naših nekadašnjih Big Brothera, u ovom nema sata privatnosti, tako da će sve akcije biti vidljive oku kamere i gledatelja.

Ovogodišnja regionalna Big Brother avantura traje 107 dana, a onaj koji ostane zadnji u kući u džep će staviti veliki komad od sto tisuća eura, koliko je fond nagrade, no konačna cifra ovisi o ponašanju u kući te o kaznama, koje će dijelom biti i novčane.

Najteže će se sankcionirati vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, i to automatskim izbacivanjem iz kuće, a na udaru sankcija bit će i pušači. Pušenje je dozvoljeno samo u jednoj maloj prostoriji u kutu vrta, i to isključivo u samoći, no djelomična utjeha okorjelim pušačima je činjenica da 'uz cigaretu nikad nisi sam'.

Na kraju upoznavanja s osnovnim crtama šeste sezone Big Brothera, podsjećamo vas da Big Brother ludilo počinje u nedjelju u 20 sati na RTL Televiziji.