'MASTERCHEF HRVATSKA'

S prvim danom proljeća počinje kulinarsko reality ludilo

08.03.2011 u 15:39

Bionic
Reading

Set novog reality showa Nove TV koji s emitiranjem kreće prvog dana proljeća predstavili su direktor programa Nove TV Siniša Svilan, članovi žirija Radovan Marčić, Tomislav Gretić i Mate Janković te voditeljica Jasna Nanut

'Ovog proljeća možemo doslovno odgovoriti da smo skuhali pravi show. Pokazat ćemo da se talenti mogu pronaći i za štednjakom, a oni koji kuhaju sa strašću svako jelo mogu pretvoriti u umjetnost. Kažu da ljubav ide kroz želudac, a to je još jedan način na koji se želimo približiti svojim gledateljima', izjavio je direktor programa Nove TV Siniša Svilan o novom showu 'Masterchef Hrvatska'.

Nakon što se proglasi top 20 natjecatelja, oni će ući u Masterchef vilu. Ondje započinje prava avantura i borba za titulu prvog hrvatskog masterchefa. Masterchef kuhinja mjesto je gdje će se odvijati prava bitka 20 kandidata koji su došli ostvariti svoje gastro snove te pobijediti u ovom jedinstvenom showu.

'Kada su mi producenti ponudili sudjelovanje u ovom showu, nisam mogao ne pristati na priliku da širokoj publici prenesemo važnost uživanja u okusima i mirisima. Ono što svakodnevno imamo na tanjuru je važan dio života i ovim showom ćemo ga nastojati uljepšati', rekao je član žirija Radovan Marčić.

'Svaki kuhar pripremom jela hrani daje svoj potpis. Upravo to će se vidjeti u emisiji, da unatoč receptu nijedno jelo neće biti potpuno istog okusa ako ga spremaju različiti ljudi. U jelo unosite čitavog sebe, to je moja filozofija i drago mi je da je naši kandidati dijele', izjavio je drugi član, Tomislav Gretić.

'Uz ljubav treba i strasti, treba gristi da se od kuhara-amatera postane izvrstan. Profesionalnost nije nedostižna, uz disciplinu, rad i trud može se postati vrhunski kuhar. Ali to je rad od nula do 24. Naša je uloga upravo da to pokažemo kandidatima, da je ovo pravi posao, u kojemu će biti stresa, znoja i zahtjeva', dodao je treći član žirija, Mate Janković.

Voditeljica Jasna Nanut objasnila je koncept showa: 'Drago mi je da su kritike u domeni žirija, pa se ja u ovom projektu mogu opustiti i zajedno s natjecateljima učiti, upijati i bodriti ih dok iz tjedna u tjedan postaju sve bolji kuhari. Kroz 13 tjedana Masterchef će proći audicijske emisije, selekciju najprije na 50 natjecatelja, zatim 20 te eliminacijski krug kroz koji ćemo dobiti prvog hrvatskog masterchefa.'