tportal.hr

Zagreb
+10
Osijek
+9
Pula
+14
Rijeka
+14
Zadar
+13
Split
+13
Dubrovnik
+11

DARIA KINZER

Publiku sam osvojila akcentom, izgledom, ali i pjevanjem

Daria Kinzer u mjesec i pol dana od anonimne djevojke prometnula se u svima znanu finalisticu Dore. U vrućem intervjuu prije samog finala pročitajte kako se nosi s novonastalom slavom i što planira nakon Dore

Datum objave:
5.3.2011 9:00

Zadnja izmjena:
5.3.2011 15:41

Vezane teme

Dario Njavro/HRT Ušli ste u finale Dore ispred favoriziranog Žige. Jeste li se iznenadili ili ste potiho to očekivali?

Naravno da sam se potajno nadala, ali nikako i očekivala. Međutim, mislila sam da Žigu neću nikad ni dostići, a kamoli dobiti više glasova od njega. Svi smo se već pomirili time da će Žiga još jednom pjevati svoju pjesmu, tako da sam bila ne samo iznenađena izborom, nego i uzbuđena i zbunjena.

Što mislite, što je okrenulo glasove na vaš mlin?


Dobro pitanje. Možda upravo to da sam u prethodnoj emisiji ispala iz kruga i da su moji fanovi, navijači, obitelj i prijatelji glasovali za mene vise nego inače. Ne znam, ali zaključujući po mailovima, telefonskim pozivima i Facebooku, preko kojih su me navijači bodrili i podržavali, mogla bih, kad se malo osvrnem unatrag, reći da se takvo što moglo i očekivati.

Žigino glavno glasačko tijelo vezano je uz Međimurje, a vaše se prostire i izvan Hrvatske, sve do Beča, u kojem živite. Je li to mala telefonska pobjeda austrijskih Hrvata nad Međimurcima ili je riječ ipak o pjevačkim i izvedbenim kvalitetama?

Ne bih rekla da su to učinili pozivi odnosno glasovi iz Beča ili Austrije, iako vjerujem da je pojedinih i bilo, jer se iz inozemstva ne može zvati broj određen za biranje. Jednostavno vjerujem da sam se svidjela publici.

Okrenimo se subotnjem finalu u koje ste ušli s najpoznatijim sudionikom Dore, Jacquesom. Gdje vidite svoje, a gdje njegove prednosti?

Vrlo teško pitanje. Oboje pjevamo na svoj način i svatko od nas ima svoju publiku i svoje fanove. Ukusi su različiti, hvala Bogu, tako da sam uvjerena da oboje jednako dobro možemo zastupati Hrvatsku. No na kraju publika odlučuje.

Novo ste ime u hrvatskom glazbenom svijetu. Što mislite, čime ste osvojili publiku?


Možda čak i svojim akcentom, možda jednostavno svojim izgledom (visinom), a vjerujem ponajviše svojim pjevanjem.

Ako pobijedite na Dori, čime mislite osvojiti publiku na Eurosongu u svojoj rodnoj Njemačkoj?

Vjerujem da je najvažnija pjesma koja mora jednostavno od prve ući u uho. Prisjetimo se samo prošlogodišnje dobitnice Lene i njene pjesme.

Kakvom pjesmom biste vi osvajali Europu?

Nekom modernom pjesmom.

Dojma sam da vi i niste došli prvenstveno pobijediti, već se predstaviti hrvatskoj publici. Mislite li da ste nastupom na Dori uspjeli u tome?

Sigurna sam u to i sretna sam zbog toga. Oduvijek mi je želja bila pjevati u Hrvatskoj i bez prevelikog očekivanja sam jednostavno htjela pokušati. O Dori razmišljam već nekoliko godina i eto, ove sam se prijavila i s neizvjesnošću čekala poziv.

Ako vam se otvori mogućnost karijere, mislite li se iz Beča, u kojem živite, preseliti u Hrvatsku?


Da. Već sada u ovih mjesec i pol dana zaključila da mi Beč uopće ne nedostaje. A kad ga se i zaželim, samo su tri i pol sata vožnje autom. Jedino što bi mi nedostajalo to su koncerti i mjuzikli, kojih u Beču ima u izobilju i koje rado posjećujem.

HTV Završili ste menadžment, još uvijek studirate teatrologiju i filmologiju. Kako biste uskladili studij i glazbenu karijeru?

Dok sam sada bila u Zagrebu i dok smo imali probe i razna snimanja spotova, u slobodno sam vrijeme učila i položila četiri ispita. Preostaje mi još godina dana studija i to se lako može svladati.

Prilično jako ste vezani uz zemlju svojih korijena? Što vas posebice privlači Hrvatskoj?

Velika obitelj u Hrvatskoj, hrvatski odgoj i korijeni, ljubav prema domovini, hrvatska glazba, kuhinja i puno toga.

Kome dajete prednost – hrvatskim ili bečkim dečkima?


Do sada sam zaključila da tu ima napretek zgodnih momaka.
 

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

Vedrana Knežević

tportal.hr

tportal.hr

Boris Banović

Vanda Winter

Helena Šopar

Još videa

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr