TV RTL, PONEDJELJAK, 7. OŽUJKA

Stiže hit kriminalistička serija 'Hawaii Five-O'

  • Autor: tportal.hr
  • 2.3.2011 9:42:36
  • 1.3.2011 12:08:41

U ponedjeljak, 7. ožujka, RTL televizija počinje s emitiranjem kriminalističke serije 'Hawaii Five-O' o specijalnom policijskom odredu na tom egzotičnom otočju koja je osvojila svijet

'Hawaii Five-0' moderna je inačica kultne serije o elitnoj policijskoj postrojbi, koju je osobno imenovala guvernerka otočja. Misija ovog specijalnog odreda je iskorijeniti kriminal na tropskom otočju okupanom suncem i okruženom prekrasnim pješčanim plažama. U potrazi za ubojicom svog oca, odlikovani pomorski časnik Steve McGarett stiže na Havaje, gdje ga dočeka guvernerka Jameson koja mu, potresena i potaknuta smrću njegovog oca, nudi posao vođe elitnog policijskog odreda koji bi stao na kraj organiziranom kriminalu.

Kao svog partnera i prvog člana ekipe, regrutira detektiva Dannyja 'Danno' Williamsa, pridošlicu iz New Jerseyja, koji radi na slučaju ubojstva njegova oca. Treći član odreda postaje Chin Ho Kelly, štićenik McGarettovog oca i bivši policajac iz Honolulua koji je morao napustiti službu zbog lažne optužbe za korupciju, a četvrti član odjela je njegova lijepa i neustrašiva rođakinja Kono, koja je tek završila policijsku akademiju.

Uloga Stevea McGaretta pripala je Alexu O'Loughlinu, koji je glumio Micka St. Johna u seriji 'Moonlight'. O’Loughlinovog partnera utjelovio je Scott Caan, vrsni glumac te potvrđeni pisac i redatelj mnogih filmova, kojega smo, između ostaloga, gledali u franšizi 'Oceanovih 11'. Daniel Dae Kim, koji tumači Chin Ho Kellyja, gledateljima je najpoznatiji po ulozi Jina Kwona iz serije 'Izgubljeni', dok je lijepa Grace Park, koja tumači Kono, najširoj javnosti poznata po jednoj od vodećih uloga u 'Battlestar Galactici'.

Remake legendarne kriminalističke serije 'Hawaii Five-0', emitirane od 1968. do 1980, premijerno je prikazan na američkoj televiziji 20. rujna prošle godine. O njezinoj popularnosti svjedoče brojke koje su je ustoličile na sam vrh najgledanijih serija u SAD-u u njezinom terminu, u ukupnoj gledanosti i u populaciji 25-40 i 18-49 godina. Vrhunac gledanosti postavljen je 23. siječnja ove godine, kada je serija u 15. epizodi privukla rekordnih 19,34 milijuna gledatelja, tj. 5,6 milijuna u populaciji od 18-49.

Osim u SAD-u, najgledanija je u Kanadi, u kojoj drži broj jedan, te na teritoriju jugoistočne Azije i Latinske Amerike, u Brazilu i Kolumbiji. Popularnost potvrđuje i People Choice Awards na kojima je dobila nagradu kao nova omiljena televizijska serija. Na RTL televiziji emitiranje serije će započeti u ponedjeljak, 7. ožujka, u 21 sat.


 
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više