KREĆE 'ASI' NA NOVOJ TV

Rat turskim sapunicama se nastavlja

14.12.2010 u 15:20

Bionic
Reading

Novu tursku sapunicu 'Asi' Nova TV počinje prikazivati od ponedjeljka, 20. prosinca

Epska drama 'Asi' jedna je od najboljih pripadnica žanra turskih dramskih serija: to je snažna priča o ljubavi dvoje jakih i ponosnih ličnosti koje u ostvarenju zajedničke sreće priječe utezi prošlosti.

U priči o novoj buržoaziji, ljubavi prema zemlji i Sredozemlju, ali i romansi, u središtu je jedna rijeka koja teče uzvodno. Njezino je ime Asi, kao i nadimak glavne junakinje Asiye. Ona ide suprotnim smjerom baš poput rijeke koja, za razliku od uobičajenog toka, gradom Antakyijom teče od juga prema sjeveru. Mladi Demir nakon mnogo godina vraća se privlačan, bogat i uspješan u rodni grad. Na toj zemlji njegova je obitelj pokopala tajne koje će njegovom i Asijinom životu priječiti put do sreće. Iako zaljubljeni, ponosni i vezani uz svoje obitelji, Demir i Asi neprijatelji su uvjetovani grijesima njihovih predaka.

Serija se osim u Turskoj prikazivala u Rumunjskoj, Bugarskoj i zemljama Bliskog istoka. U arapskom svijetu postigla je nezapamćen uspjeh. Seriju odlikuju izvrsna originalna glazba autora Naila Yutsevera, iznimna fotografija i pejzaži. Snimana je u Antayji, tajanstvenom i čarobnom gradu smještenom na obalama Sredozemnog mora, domu kulture stare tisuće godina. Izvrsna produkcija sa snažnom glumačkom postavom, dinamičnim scenarijem i režijom ostavit će snažan dojam na gledatelje. 'Ovo je oda prirodi, ljudskim mukama, zemlji, vodi i ljubavnoj boli', stoji u priopćenju.