DELALE I BLAŽEVIĆ U 'DVOPEKU'

U socijalizmu smo bili sretni jer nismo znali za bolje

10.12.2010 u 12:00

Bionic
Reading

U ovotjednom Dvopeku urednik 'Red Carpeta' Daniel Delale i urednica na 24sata TV Nensi Blažević govore o Wikileaksu, Julienu Assangeu, Titu i životu u socijalizmu

Nensi Blažević smatra da je sve što se dogodilo s Wikileaksom neminovno, jer više ne sanjamo san o Americi kao najslobodnijoj državi na svijetu.

Na pitanje bi li objavio takve povjerljive dokumente u svom mediju, Delale je rekao da bi ih sve objavio, a Blažević misli da informacije trebaju biti dostupne građanima, baš kao i institucije.

Oboje bi objavili registar hrvatskih branitelja kad bi bili u poziciji i ako bi to javnost zahtijevala.

Proteklog je tjedna u Beogradu unuk Josipa Broza, Joška, registrirao Komunističku partiju Jugoslavije. Tim se povodom Delale prisjetio vremena kada su njegova majka i baka skupljale točkice i stajale u redu za kruh.

Nensi kao vrijednost tog sustava ističe činjenicu da se tada jako cijenio rad, no nikad se ne bi vratila u komunizam, jer nije tip ideologija. 'Ja volim živjeti u budućnosti', kaže Nensi.

'Diktatori su mi OK u nekom trash smislu. Tito je neosporno bio faca', kaže Delale i prisjeća se da je on već bio u njegovoj emisiji; iz arhive, doduše.