CREME DE LA CREME

Finalisti 'Supertalenta' na okupu

07.12.2010 u 11:43

Bionic
Reading

Nakon duge potrage u moru kandidata, isplivalo je deset najboljih koji su stigli dohvatiti veliko finale druge sezone 'Supertalenta'. Na njima je da ovaj petak pokažu sve što znaju, a na nama da ih predstavimo vama

Desetogodišnja Jana Klarić od četvrte godine bavi se ritmičkom gimnastikom te je prvakinja Zagreba. Na audiciji 'Supertalenta' oduševila je sve prisutne i dobila jednoglasnu podršku svih članova žirija. Sitna, ali dinamitna, kako samu sebe opisuje, i u polufinalnoj emisiji pokazala je ljepote ritmičke gimnastike zanimljivom koreografijom i neobičnom odjevnom kombinacijom.

Petra Antolić na audiciji je izvela pjesmu 'I Never Loved A Man' Arethe Franklin te sve ostavila bez riječi, da bi u polufinalu, odabravši ponovno pjesmu kraljice soula ('You Make Me Feel') izmamila same superlative žirija, kao i glasove gledatelja. Ova talentirana pjevačica ima svoj bend, a završila je primijenjenu i glazbenu školu te solo pjevanje.

Plesni studio D Vision ima 13 plesačica, a voditeljica im je Dijana Hržić. Plešu hip-hop, a dosad su tri puta bile najbolja hip-hop plesna skupina u Hrvatskoj. U polufinalnoj emisiji zabljesnule su maštovitom koreografijom, a ovu plesnu skupinu publika je svojim glasovima direktno poslala u finale.

Skandal bend, odnosno Almedin i Burhan Huseini majstori su za udaraljke i dolaze iz Pule. Sviraju električne bubnjeve, udaraljke, tarabuke, konga, a svoj nastup jednostavno nazivaju drum show. Riječkoj su se publici predstavili improvizacijom koja je dobro protresla HNK i njegovu publiku podigla na noge, a ništa slabiji dojam nisu ostavili u polufinalu izborivši se za ulazak u finale.

Maja Terzić u društvu svoje kujice Nesse osječkoj je publici pokazala vještinu dog dancinga ili plesa sa psom uz koreografiju i razne akrobacije. To im je bio prvi javni nastup jer su do tada svoju vještinu prezentirale jedino prijateljima i ukućanima. Maja se dresure prihvatila prije sedam godina te je potpuno samouka, a u polufinalu je s Nessom oduševila gledatelje ispred malih ekrana koji su ove dvije prijateljice nagradile plasmanom u finale.

Viktorija Novosel završila je glazbenu školu te osim gitare svira i klarinet. Na audiciji je Viktorija otpjevala pjesmu Josipe Lisac 'Gdje dunav ljubi nebo', dok je polufinale ispunila silnim emocijama u pjesmi 'Što te nema'. Pjevala je u zboru Ivan Goran Kovačić, a studira književnost na Filozofskom fakultetu.

Aleksandar Olujić iz Rijeke svira harmoniku od svoje sedme godine, a na repertoaru ima i house i r&b obrade na harmonici. Na audiciji je Aleksandar dokazao da Prodigy u harmonikaškoj varijanti može sjajno zvučati, dok je u polufinalu svoj spektakularan nastup nadopunio odličnim plesačima i tako si glasovima publike osigurao direktan ulazak u finale.

Plesni klub D'N'F
pomladak je prošlogodišnje plesne senzacije Unit – X. Njihov glazbeno - plesni stil je hip hop i break dance. Članovi skupine imaju između 10 i 15 godina, a o njihovoj kvaliteti svjedoči niz nagrada koje su osvojili. Da žive to što izvode, bilo je očito nakon njihovog audicijskog nastupa, a to su potvrdili i svojom polufinalnom točkom u emisiji uživo.

KLC Breakers

Plesni duo KLC Breakers sastoji se od Kristijana Skočića i Kristijana Mihalića. Na audiciji 'Supertalenta' izveli su točku u kojoj su 'odglumili' menadžera i break plesača. Za svoj nastup u polufinalu odlučili su se za koncept dvojice prijatelji koji se bore za naklonost jedne dame, odnosno članice žirija Nine Badrić.

Antonia Barišić ide na solo pjevanje, a tri godine pjeva u gospel sastavu Messengers, te je pjevala i glumila u operi 'Vesele žene windsorske' u Njemačkoj na okupljanju mladih solista. U polufinalu je oduševila žiri i publiku izvedbom 'Happy day' u pratnji gospel zbora.

Svi zaljubljenici u Supertalent neka ovaj petak navečer rezerviraju za druženje s televizorom jer veliko finale započinje u 20 sati na Novoj TV.