AGENTICA SCULLY NA SFF

Duga šetnja crvenim tepihom prekrasne Gillian

Bionic
Reading

Tri sata nakon Mickeyja Rourkea, crvenim tepihom prošetala se glumica Gillian Anderson, čak desetak minuta pozirajući fotografima i dijeleći autograme obožavateljima

Gillian Anderson, slavna agentica Scully, nije imala tepih samo za sebe poput Mickeyja, već se mnoštvu okupljenih obožavatelja, fotoreportera i snimatelja predstavila u sklopu dodjele ovogodišnje stipendije Fondacije Katrin Cartlidge.

Kao Gillianina 'najava' crvenim tepihom prošli su  i direktor festivala Mirsad Purivatra, koji je domaćinski dočekivao goste, zatim izuzetno bučno pozdravljen bosanski redatelj Danis Tanović, prethodni dobitnici stipendije Katrin Cartlidge i ovogodišnja slavljenica, mlada producentica i redateljica Juanita Wilson.

Nakon Juanite, na crveni tepih stupio je ovogodišnji kustos Fondacije, najveći švedski glumac Stellan Skarsgård u društvu supruge i bebe, da bi nakon njega, kako već ide po hijerarhiji slave, na crveni tepih stupila Gillian.

Prekrasna glumica, koja mnogo ljepše izgleda u stvarnosti nego natelevizijskim ekranima, dočekana je kao istinska zvijezda, uz ovacije icrvenu ružu. Vrlo susretljiva, na tepihu se zadržala gotovo desetminuta, prepustivši se blicevima fotoaparata, dok je mlađahna publikauzvikivala: 'Scully!' Zatim je uslijedilo poziranje s domaćinomPurivatrom, iz kojega je svojim šarmom izmamila nekoliko naglašenihosmijeha.

Gillian Anderson i Mirsad Purivatra
Danko Stjepanović
Stellan Skarsgård, kustos Fondacije
Gillian Anderson dijeli autograme


Kad se već sve učinilo gotovom pričom, Gillian je krenula publici davati autograme. U tom trenutku fotografi su je doslovce progutali svojim objektivima. Kad se podvuče crta dvaju crvenih tepiha, Gillian je ispala gotovo veća zvijezda od Mickeyja. Ako ne veća, onda svakako susretljivija i opuštenija. I znatno ljepša. Barem muškom oku.