tportal.hr

Zagreb
+8
Osijek
+9
Pula
+12
Rijeka
+14
Zadar
+13
Split
+14
Dubrovnik
+15

INTERVJU: MIRJANA KARANOVIĆ

'Jako sam zadovoljna svojim neprijateljima'

Mirjana Karanović u video intervjuu za tportal između ostalog govori o ulozi predsjednice žirija na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, izazovima glume i potrebi za društvenom aktivnošću, obožavateljima i neprijateljima

Datum objave:
19.8.2009 8:00

Zadnja izmjena:
19.8.2009 8:33

Velika srpska glumica Mirjana Karanović ove godine nije došla u Sarajevo predstaviti film i strepiti nad kritikama, već je stigla u ulozi predsjednice žirija. U intervjuu za tportal govori o toj svojoj ulozi, ali i o izazovima koje si postavlja kroz glumu, zatim o nuždi progovaranja o problemima koji muče društvo i uvijek istim kritičarima njezina rada i djela.

Kao glumica koja jednakom umjetničkom snagom progovara kroz kazališne daske i filmska platna, Mirjana Karanović uspoređuje te dvije vizualne umjetnosti te pokušava odrediti njihovu društvenu poziciju u današnjem svijetu. Također govori o svojim trenutačnim glumačkim aktivnostima i planovima.

Cijeli razgovor poslušajte i pogledajte u video intervjuu:

 


Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr