tportal.hr

Zagreb
-1
Osijek
0
Pula
+3
Rijeka
-
Zadar
-2
Split
+2
Dubrovnik
+5

AGENTICA SCULLY U SARAJEVU

Gillian Anderson predavačica na Sarajevo Talent Campusu

Sarajevo Film Festival u svom će 15. izdanju ugostiti eminentnu američku glumicu Gillian Anderson, koja će biti jedna od predavačica na 3. Sarajevo Talent Campusu

Datum objave:
3.8.2009 14:55

Zadnja izmjena:
4.8.2009 14:25

Ova izuzetna glumica, koja je svjetsku slavu stekla ulogom Dane Scully u kultnoj TV seriji 'Dosjei X', koja joj je donijela brojne nagrade i priznanja, među kojima su Zlatni globus, nagrade Emmy i Screen Actor Guild, ali i titulu jedne od najpoznatijih glumica današnjice, bit će jedna od predavača 3. Sarajevo Talent Campusa.

Gillian Anderson za glumu se odlučila još u srednjoj školi, gdje je bila član kazališne skupine, a diplomu je stekla u renomiranoj dramskoj školi Goodman na sveučilištu De Paul u Chicagu.

Planetarnu popularnost stekla je 1993. godine, kada je kreator 'Dosjea X' Chris Carter insistirao da se uloga Dane Scully dodijeli upravo njoj. Od tada oduševljava i kritiku i publiku univerzalnim i raznolikim glumačkim izvedbama u različitim žanrovima - od naučne fantastike do suvremene drame.

Gillian Anderson ostvarila je zapažene uloge u filmovima 'The Mighty' s Kieranom Culkinom, 'Playing By Heart' sa Seanom Conneryem i Angelinom Jolie, 'A Cock and Bull Story' Michaela Winterbottoma, 'The Last King of Scotland' u kojem je igrala s Jamesom McAvoyem i Forrestom Whitakerom te 'How to Lose Friends and Alienate People' s Kirsten Dunst i Megan Fox.

Za ulogu u 'The House of Mirth' Terencea Daviesa osvojila je nagradu British Independent Film Award za najbolju glumicu i nagradu The Village Voice Film Critic’s Poll za najbolju glumačku izvedbu.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr