tportal.hr

Zagreb
+8
Osijek
-
Pula
+12
Rijeka
-
Zadar
+11
Split
+13
Dubrovnik
+14

VELIKA GLUMICA U SARAJEVU

Mirjana Karanović predsjednica žirija igranog filma

Predsjednica žirija ovogodišnjeg Natjecateljskog programa igranog filma velika je srpska glumica Mirjana Karanović, a o osvajačima Srca Sarajeva odlučiti će uz članove žirija Benedeka Fliegaufa, Christiana Jeunea, rumunjsku glumicu Anamariju Marincu i Wielanda Specka

Datum objave:
28.7.2009 11:44

Zadnja izmjena:
4.8.2009 14:28

Glumica Mirjana Karanović, koju filmski kritičari nazivaju najboljom balkanskom glumicom svih vremena, svjetsku je slavu stekla ulogom u Kusturičinu filmu 'Otac na službenom putu'. Uz veliki broj sjajnih filmskih rola, upamćena je i po ulozi Esme u filmu 'Grbavica' Jasmile Žbanić, koji je osvojio berlinski Zlatni medvjed. Uz filmske uloge, velik trag ostavila je na kazališnim daskama i kao pedagoginja glume na Akademiji umjetnosti u Beogradu, gdje je od ožujka ove godine dekanica.

Ostali članovi žirija su jedan od vodećih mađarskih filmskih stvaratelja novije generacije Benedek Fliegauf, direktor filmskog odjela Cannes Film Festivala Christian Jeune, rumunjska glumica Anamaria Marinca, osvajačica BAFTA-e za najbolju glumicu 2005. za ulogu u britanskoj seriji 'Sex Traffic' te Wieland Speck, direktor programa Panorama Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu.

Sarajevo Film Festival u svom će 15. izdanju u okviru Natjecateljskog programa - igrani film predstaviti najbolja filmska ostvarenja iz regije. Natjecateljski program obuhvaća kinematografije zemalja regije koja je u posljednjih nekoliko godina postigla zavidnu razinu po pitanju kvalitete filmske produkcije, iz čega su iznjedrili brojni uspješni autori čiji filmovi su nagrađeni na najvećim festivalima širom svijeta.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr