VRUĆE I MOKRO NA SFF-U

Holivudski zavodnik u lijepom sendviču Ane i Leone

23.08.2013 u 21:30

  • +22

Petak na SFF-u

Izvor: tportal.hr / Autor: Dario Gušić

Bionic
Reading

Usprkos kiši, crvenim tepihom 19. Sarajevo Film Festivala prošetali su slavni holivudski glumac Armand Assante i hrvatska glumica Leona Paraminski, a Sarajevo je ugostilo i violončelisticu Anu Rucner koja u gradu na Miljacki večeras ima i koncert

Kako je kazala, u Sarajevu se uvijek dobro osjeća i tu joj je uvijek super. 'Volim doći u Sarajevo. Zrak je topao, a ćevapi super', kazala je dobro raspoložena Rucner

Assante, koji već nekoliko dana boravi u Sarajevu, izrazio je zahvalnost što je pozvan na Sarajevo Film Festival te kazao je kako je oduševljen glavnim gradom BiH. 'Velika je čast biti na Festivalu koji ima tako veliku reputaciju širom svijeta', rekao je Assante.

Pojavivši se na crvenom tepihu pažnju festivalske publike privukla je i glumica Leona Paraminski, članica žirija za nominaciju sarajevskog kandidata za nagradu Europske filmske akademije za 2013. u kategoriji Kratki film. 'Svi filmovi su sjajni, ali za jedan ću se morati odlučiti', kazala je.

Crvenim tepihom prošetali su i redatelj Ante Novaković te ekipa rumunjskog filma 'Vuk', koji je u Berlinu dobio Zlatnog medvjeda, a koji se na SFF-u prikazuje u okviru Natjecateljskog programa – igrani film.

Redatelj rumunjskog ostvarenja kojim se ujedno i završava Natjecateljski program – Igrani film Bogdan Mustata kazao je kako u Sarajevo nije došao zbog nagrade, već zbog premijere filma. Ipak, priznao je kako je nervoza prisutna.

Glumica Ada Condeescu, koja je u ovom filmu ostvarila ulogu, kazala je da o nagradi Srce Sarajeva i ne razmišljaju jer su previše uzbuđeni zbog toga što će i oni prvi put pogledati svoj film na velikom platnu.

Devetnaesto izdanje Sarajevo Film Festivala bit će završeno sutra dodjelom nagrada Srce Sarajeva