SRIJEDA NA SFF-U

Crno-bijela Jadranka Kosor zvijezda crvenog tepiha

21.08.2013 u 21:58

Bionic
Reading

Bivša premijerka Republike Hrvatske Jadranka Kosor ponijela je epitet zvijezde šeste večeri 19. Sarajevo Film Festivala. Dočekana ovacijama festivalske publike, Kosor je sa smiješkom pozdravila prisutne na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo

Pažnju na crvenom tepihu privukla je i ekipa austrijskog ostvarenja 'Talea' koje je u srijedu navečer u Sarajevu imalo svoju svjetsku premijeru. Redateljica Katharina Mückstein, koja je bila na čelu ekipe, rekla je da je film počela raditi kada joj je scenaristica Selina Gnos predočila ideju o filmu o ženi koja izlazi iz zatvora i upoznaje svoju biološku kćerku, a polako su uvidjele da žele napraviti film o identitetu.

'Bilo je veoma uzbudljivo raditi film o dva ženska lika. Ne očekujem nikakvu nagradu na SFF-u. Čast mi je predstaviti film festivalskoj publici', kazala je Mückstein.

Crvenim tepihom prošetao je i redatelj, glumac i pisac Elia Suleiman, u društvu pjevačice Yasmine Hamden iz Libana. Njih dvoje su u Sarajevo stigli kao predstavnici Doha filmskog instituta s kojim je SFF od ove godine uspostavio suradnju.

Publiku ispred Narodnog pozorišta pozdravila je i ekipa palestinskog filma 'Omar' koji je u srijedu navečer prikazan u Ljetnom kinu !hej. Crvenim tepihom prošetali su glumci Adam Bakri i Waleed Zuaiter iz istoimenog filma. Publiku je pozdravila i ekipa filma 'Krivina' čiju režiju potpisuje Igor Drljača

Drugu večer zaredom publika je na crvenom tepihu očekivala Dannyja Glovera, koji u Sarajevu boravi već treći dan. Međutim on se još nije pojavio.