DANNY GLOVER

Jedva čekam da probam ćevape

20.08.2013 u 20:05

Bionic
Reading

Sjajno raspoloženi holivudski glumac Danny Glover koji je gost 19. Sarajevo Film Festivala prvi dan nakon dolaska u bosanskohercegovačku prijestolnicu započeo je druženjem s mališanima iz cijele BiH koji sudjeluju na Sportskim igrama mladih

S mališanima je odigrao igru 'između dvije vatre', a srdačno je odgovarao i na svako postavljeno pitanje radoznalih mališana. Tako je Glover, upitan je probao sarajevske ćevape, kazao kako još nije stigao probati ovaj specijalitet, ali da jedva čeka i da će to obavezno učiniti prije nego napusti Sarajevo.

Otkrio je mališanima i da mu je od glumaca najbolji prijatelj Mel Gibson s kojim je snimio pet filmova, a upitan kako je to biti glumac i koji mu je nadraži film koji je snimo, Glover je kazao: 'To je zabavan i težak posao. Najljepši dio tog posla je što se mogu družiti s djecom, a moj najdraži film se zove 'Mjesta u srcu'. To je film koji sam posvetio svojoj majci. Znate, kada sam počeo sa snimanjem tog filma, upravo tada je moja majka poginula u prometnoj nesreći. Rijetko imate priliku nekome reći koliko ga zaista volite i ja sam to napravio kroz ovaj film 'Mjesta u srcu'. I dan-danas mi je teško gledati taj film jer, kad vidim bilo koji dio tog filma, odmah počnem plakati.'


Glover je kazao da je putovao širom svijeta i posjećivao mala sela u Africi i velike gradove u Sjevernoj Americi i da su sva djeca ista, briljantna, maštovita i da imaju isti duh.
'Takva su i djeca u BiH, prekrasna, prekrasna, prekrasna', rekao je Glover, koji je ambasador UNICEF-a, u čijoj organizaciji je proteklo današnje druženje.

'Za sve moje predivne male prijatelje iz BiH: 'Kada otvorite srca, otvorite i misli'', citat je Michaela Jacksona kojim je Glover napisavši ga na zidu prijateljstva završio druženje s mališanima.