NAJBOLJE OD HRVATSKE KULTURE

Započinje nova sezona KulTurista

02.02.2010 u 15:30

Bionic
Reading

ZagrebDoxom, najrelevantnijim međunarodnim festivalom dokumentarnog filma u regiji, koji vrata otvara 28. veljače, započet će još jedna sezona T-Comovog projekta KulTurist

T-Com je šesti put zaredom pokrenuo projekt KulTurist u želji da popularizira kulturna događanja u Hrvatskoj i pomogne njihovo održavanje, a ove su godine na listi potvrđenih velikih kulturnih manifestacija koje ulaze u projekt, uz ZagrebDox, Vukovar film festival, Festival igranog filma u Puli, Splitsko ljeto, a nastavit će se podupirati i Kazalište Ulysses.

O ostalim projektima ovogodišnjeg KulTurista saznajte uskoro!

ZAGREBDOX 2010 (Zagreb, 28. veljače - 07. ožujka 2010) Na programu najvećeg međunarodnog festivala dokumentarnog filma u regiji koji se održava u kinodvoranama Movieplexa u kaptol Centru ove je godine oko 140 filmova iz cijelog svijeta. 

PULA FILM FESTIVAL (Pula, 10. - 24. srpnja 2010) Najstariji hrvatski filmski festival, Festival igranog filma u Puli, održat će se ove godine 57. put. Nakon tjedan dana prikazivanja festivala u međunarodnoj konkurenciji, od 17. srpnja prikazivat će se recentna domaća igrana filmska ostvarenja koja se natječu za nagradu Zlatna Arena. 

KAZALIŠTE ULYSSES (Brijuni) Kazalište Ulysses je kazališni prostor prožimanja duhovno srodnih umjetnika. Osnivači Kazališta su glumac Rade Šerbedžija i književnik Borislav Vujčić. Djelovanje kazališta usko je povezano s istarskim područjem oko Vodnjana, Fažane, Brijuna i Pule, a imenom je hommage Jamesu Joyceu, književniku čija biografija i djelo svjedoče o nazočnosti na ovom otočju.

SPLITSKO LJETO (Split) Tradicionalni ljetni festival opere, drame, plesa i glazbe odvija se u ambijentalnim prostorima grada Splita - u povijesnoj jezgri grada i izvan nje. Festival, uz vlastitu produkciju HNK Split, ugošćuje brojne glazbene, scenske, plesne izvedbe iz zemlje i inozemstva. Splitsko ljeto ide u red naših najstarijih i najatraktivnijih ljetnih festivala - redovito se održava od 1954. godine.

VUKOVAR FILM FESTIVAL (Vukovar) Filmski festival održava se na vukovarskom šlepu, a osnovu programa čine filmovi deset podunavskih zemalja, dok će drugi dio programa sadržava atraktivne filmske naslove cijenjenih redatelja i filmove koji su osvojili relevantne nagrade na međunarodnim festivalima.