U TVORNICI 18. PROSINCA

Rundek Cargo Trio promovira 'Plavi avion'

06.12.2010 u 14:47

Bionic
Reading

Na koncertu u Tvornici kulture 18. prosinca, Rundek Cargo Trio premijerno će izvesti skladbe s novog albuma 'Plavi avion', ali i neizostavne hitove iz bogate karijere

Rundek Cargo Trio ovu je jesen začinio dugo očekivanim albumom 'Plavi avion'. Album je, prema mišljenju Rundeka i Isabel, namijenjen slušanju i osluškivanju, u traženju interakcije sa slušateljima. Koncept Trija omogućio je umjetnicima sinergiju kakvu je možda nemoguće postići s većim brojem izvođača, a osluškujući prvo sebe, a onda druge članove Trija (Isabel i Dušan Vranić - Duco) Rundekova glazbena forma postupno je dobivala svoj finalni oblik. Na albumu se nalazi dvanaest pjesama od kojih najkraća traje 3,22, a najdulja čak 18,25 minuta čime autori potvrđuju nit vodilju cijelog 'Plavog aviona', a to je da ne služi nametanju hitova već interakciji sa slušateljem u kojoj se kristaliziraju tajanstvene i moćne pjesme 'Plavog aviona'. Trio je cjelokupni vizualni identitet knjižice albuma povjerio slikarici Ani Kolegi, a grafičko oblikovanje Sanji Rocco.

Trio će koncert u Tvornici održati 17. i 18. prosinca, a svi obožavatelji Rundekovog iscrpnog stvaralaštva moći će kupiti ulaznice samo za koncert 18. prosinca budući da je Erste banka odlučila sve ulaznice za koncert 17. prosinca pokloniti svojim uzvanicima. Tim će koncertom svečano obilježiti završetak još jednog uspješno provedenog projekta Erste fragmenti 7.
Erste banka je, naime, nedavno pokrenula sedmi po redu natječaj za likovne umjetnike do 30 godina te studente akademija likovnih umjetnosti, a ovim će im putem, prije samog koncerta, dodijeliti nagrade i priznanja. Prije koncerta Rundek Cargo Trija 17. prosinca, uzvanici će moći pogledati otkupljene i nagrađene radove.

Ulaznice za koncert 18. prosinca u slobodnoj su prodaji, a kapacitet je limitiran na samo 400 ulaznica zbog postizanja direktnijeg i prisnijeg kontakta izvođača s publikom. U prodaji je samo jedna kategorija, sjedenje, a cijena iznosi 130 kuna u pretprodaji i 150 kuna na dan koncerta. Prodajna mjesta ulaznica: Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Varšavska 13) i Menart (Bencekovićeva 19 - Kajzerica, od 9 do 16 sati).