DRUGAČIJI PUT DO EUROSONGA

HRT promijenio pravila za sudjelovanje na Dori

22.11.2010 u 18:33

Bionic
Reading

Ove godine HRT je pripremio potpuno novu Doru - novi način izbora hrvatskog predstavnika za Eurosong 2011. Prijave su otvorene svim hrvatskim državljanima. Od prijavljenih će stručni ocjenjivački sud na audiciji odabrati 24 natjecatelja. Glasanjem publike (televotingom) će se od početna 24 natjecatelja, kroz šest eliminacijskih emisija, doći do dva finalista od kojih će se u sedmoj, finalnoj emisiji izabrati hrvatski predstavnik za Eurosong 2011

Prijave su otvorene od 19. studenoga do 3. prosinca na web stranici Dore, a stručni ocjenjivački sud, koji bira 24 natjecatelja, čine predstavnici strukovnih udruga HDS-a (Hrvatsko društvo skladatelja), HDU-a (Hrvatska diskografska udruga), HGU-a (Hrvatska glazbena unija) i HRT-a.

Stručni ocjenjivački sud bira i žiri koji će zajedno s gledateljima (televoting) u posljednjoj (sedmoj) emisiji izabrati našeg predstavnika za Eurosong te pjesmu koju će izvesti, a također će izabrati i tri autora skladbi od kojih će se naposljetku izabrati pjesma koja će nas predstavljati na Eurosongu 2011 .

Novom Dorom svim hrvatskim državljanima otvorena je prilika da predstavljaju Hrvatsku na najgledanijem zabavnom televizijskom događaju u svijetu (Eurosong prati više stotina milijuna televizijskih gledatelja u izravnom televizijskom prijenosu koji se emitira u preko 50 svjetskih država).

Pobjednik na Dori, osim što se pridružuje uglednoj listi izvođača koji su predstavljali Hrvatsku na Eurosongu, a koja uključuje imena poput Tonyja Cetinskog, Magazina, Borisa Novkovića, Danijele Martinović i Severine, ujedno sudjeluje i na najspektakularnijem televizijskom showu na svijetu - Eurosongu 2011!

Uz hrvatsko državljanstvo, jedini uvjet za prijavu jest da su prijavljene osobe do datuma održavanja natjecanja napunile 16 godina, odnosno da su rođene do 10. svibnja 1995, a prijaviti se mogu svi – od etabliranih izvođača pa do novih talenata bez prethodnog izvođačkog iskustva.