KONCERT 'ZA KARLA'

Josipa Lisac nastupa uz Arsena i Matiju Dedića

19.11.2010 u 14:25

Bionic
Reading

Uvijek originalna i svježa, naša osebujna glazbenica čuvenih vokalnih kvaliteta 10. prosinca u zagrebačkom Hypo Centru održat će još jedan koncert posvećen svojoj životnoj ljubavi i glazbenom suputniku, Karlu Metikošu

Popularni rock'n'roll pjevač i skladatelj, s kojim je Josipa dijelila poznanstvo, prijateljstvo i ljubav, ostavio je neizbrisiv trag na njezinu glazbenom i životnom putu. Njihov zajednički album iz 1973. godine, 'Dnevnik jedne ljubavi', ostao je do današnjeg dana jednim od najboljih konceptualnih rock ostvarenja i antologijom hrvatske diskografije. Zajedno su ostvarili oko 13 LP albuma i CD-a, s autorskim i producentskim pečatom Karla Metikoša.

Nakon njegove smrti 10. prosinca 1991. uslijedili su koncerti posvećeni Karlu, čija se tradicija održavanja nastavila do danas. Prvi takav koncert, naslovljen 'Ritam kiše' po hitu Matta Collinsa (Karla Metikoša) iz 1963, održan je na prvu obljetnicu njegove smrti, 1992. godine, u ZKM-u. Ovaj projekt svojevrsnog Karlofesta izravno je uključio pedesetak umjetnika, što je bio presedan na dotadašnjoj glazbenoj sceni.

Koncert koji će Josipa Lisac održati u sjećanje na Karla Metikoša 10. prosinca 2010. u Hypo Centru publici će prenositi poruku ljubavi i trajnog sjećanja na dragu osobu koja je u umjetničkom i osobnom smislu i dalje inspirira te na koju sjećanja ne blijede s godinama. Specijalni gosti su Arsen i Matija Dedić.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u Tvornici kulture te na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima.