JOŠ JEDAN GLAZBENI VELIKAN

Moby stiže na T-Mobile INmusic festival

13.02.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Dolazak na ovogodišnji T-Mobile INmusic festival potvrdio je i Moby, glazbenik koji je svjetsku slavu stekao spojivši elektroniku i pop

Još jedan glazbeni velikan stiže na ovogodišnji T-Mobile INmusic festival koji će se održati 24. i 25. lipnja na zagrebačkom Jarunu. Riječ je o Mobyju, svjetski poznatom glazbeniku koji je uspješno spojio elektroniku i pop i postao jedno od najvažnijih imena dance glazbe ranih 90-ih, čija slava traje i danas.

Moby popularnost stječe 1991. godine hit singlom 'Go', u kojem koristi temu Lynchova kultnog serijala 'Twin Peaks', a koji zauzima visoko mjesto na ljestvici 10 najboljih u Velikoj Britaniji.

Album 'Everything Is Wrong' iz 1995. godine označava njegov proboj na američko tržište. Nakon što se u albumu 'Animal Rights' nakratko usmjerio na rock, Moby se vraća elektronici pjesmom 'I Like to Score' iz 1997. godine. Njegov jedinstveni zvuk i kvaliteta nadaleko su prepoznati nakon albuma 'Play' iz 1999. godine, na kojem elektronske melodije i zvukove uspješno spaja s vokalnim samplovima soul glazbenika. 'Play' je jedan od najprodavanijih i najiskorištenijih albuma za promidžbene poruke diljem svijeta. Nakon 1999. Moby zauzima neosporivo mjesto na svjetskoj glazbenoj sceni i doseže planetarni uspjeh i slavu.

Moby se tako pridružuje Franzu Ferdinandu i Kraftwerku na popisu velikih imena koja su već potvrdila svoj nastup na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu.