FORBESOVA LISTA

Jackson je pokojnik s najvećom zaradom

26.10.2010 u 11:38

Bionic
Reading

Forbes je objavio top listu mrtvih zvijezda s najvećom zaradom ove godine, a svitu bogatih pokojnika predvodi kralj popa Michael Jackson

Iako nikad za života nije zavladao Forbesovom listom najvećih zarada, Michael Jackson je nakon smrti osvojio i taj vrh. Prošle godine zaradio je daleko više od ostalih umrlih zvijezda, 275 milijuna dolara, ali i od velike većine živih, pa je tek Oprah zaradila više od njega.

Jacko je iza sebe ostavio između ostalih i bendove U2 i AC/DC koji su velikim svjetskim turnejama skupili poprilično milijuna u prošloj godini, a ključ njegove zarade leži najvećim dijelom u filmu This Is It i, naravno, ponovo probuđenom silnom interesu za njegove albume.

Iza kralja popa smjestio se rock'n'roll kralj Elvis Presley sa zaradom od 60 milijuna dolara, čemu je pridonijela i zarada na njegovom Gracelandu i lasvegaski show Cirque du Soleila, koji, podsjetimo se usput, od 18. do 21. studenoga gostuje u zagrebačkoj Areni sa showom Saltimbanco.

Kompletna lista od 13 (zgodna brojka za osobe na kojima zarađuje netko drugi) pokojnika s najvećom zaradom u posljednjih godinu dana izgleda ovako:

1.Michael Jackson
2.Elvis Presley
3.J. R. R. Tolkien
4.Charles Schulz, Snoopyjev otac
5.John Lennon
6.Stieg Larsson, autor 'Milenijske trilogije'
7.Dr. Seuss (Theodor Geisel), dječji pisac i autor slavnih likova poput Grincha i Hortona
8.Albert Einstein
9.George Steinbrenner, američki bejzbolaš
10.Richard Rodgers, tekstopisac, autor klasika 'My Funny Valentine' i 'The Lady is a Tramp'
11.Jimi Hendrix i Steve McQueen
13.Aaron Spelling