LEINER & HRNJAK

'Johnny je bio prejak autor pa smo mi tek sada došli do izražaja'

25.10.2010 u 11:00

Bionic
Reading

Ritam sekcija legendarne Azre, Boris Leiner i Mišo Hrnjak, nakon punih 28 godina pauze, ponovno zajedno stvaraju. Štoviše, susret ove dvojice kreativaca iznjedrio je zajednički album 'Viša sila' koji se ovih dana pojavio na tržištu

Leiner i Hrnjak zajedno su sa Štulićem snimali album grupe Azra 'Filigranski pločnici' 1982. godine. 28 godina kasnije, Boris i Mišo odlučili su udružiti svoju glazbenu kreativnost i podariti nam 12 sasvim novih pjesama. Ono što je posebno značajno u vezi s albumom 'Viša sila' jest činjenica da je na stvaranju albuma sudjelovala sva sila novovalnih rokera, ali i autora poput Arsena Dedića.


Dok je Mišo Hrnjak nakon razlaza Azre nastavo lutati Europom, skrasivši se na kraju u Mađarskoj, Boris Leiner je nastavio u Hrvatskoj sa svojom glazbeničkom karijerom. Tako je u proteklih 28 godina svirao u nekim od najznačajnijih domaćih grupa kao što su Vještice, Naturalna mistika, Šo! Mazgoon, Tribute to Azra, a objavio je i jedan solo album. Album 'Viša sila' nudi 12 sasvim novih pjesama nastalih uz neizbježan folklorni temelj njihovog rodnog Međimurja u kombinacija s raznim glazbenim utjecajima iz cijelog svijeta koji će zasigurno razveseliti brojnu publiku. U razgovoru za tportal.hr, Leiner i Hrnjak pričali su o novom albumu, vremenu Azre, Štuliću, promociji albuma, novom singlu, mnogobrojnim suradnicima itd.