OTKAZAN KONCERT

Seve ipak neće pjevati u Brčkom

10.02.2009 u 18:00

Bionic
Reading

Nakon što su se građani okupljeni oko akcije 'Gore Vlada, dolje Severina' pobunili protiv Sevkina koncerta u Brčkom, tamošnje vlasti odlučile su da sporni koncert neće biti održan

U koncert koji se tradicionalno svake godine održava na Trgu mladih trebalo je biti uloženo 60.000 bosanskih maraka, ali je sa sedam glasova protiv i jednim za odlučeno da se 9. godišnjica distrikta proslavi mnogo skromnije.

Jedan od plakata koji su zadnjih dana preplavili Brčko

Predsjednik Organizacijskog odbora Đuro Tankosić izrazio je žaljenje što koncert neće biti održan zbog jedne, kako je rekao, marginalne grupe građana koje su dovele do toga da Odbor odlučuje glasovanjem, piše Večernji list.

Brčko je prije nekoliko dana oblijepljeno plakatima sa sloganom 'Gore Vlada - dole Severina - pomozimo penzionere, studente i nezaposlene, a ne Severinu'. Time su mještani Brčkog iskazali negodovanje zbog službene najave vlade  Brčkog da za proslavu Dana distrikta 8. ožujka planira potrošiti više od 100 tisuća eura, od čega je samo za nastup Severine bilo predviđeno 30.000 eura.

Potaknuti nezadovoljstvom mještana koji smatraju da gradske vlasti imaju važnijih stvari od isplaćivanja velikih honorara estradnim zvijezdama, lokalne su vlasti popustile i odustale od velike i skupe proslave.

Umjesto koncerta, središnja svečanost 8. ožujka bit će održana u Domu kulture u sklopu svečane akademije. Tankosić je naveo da će se za obilježavanje Dana distrikta, umjesto prije najavljenih 200.000 bosanskih maraka, sada izdvojiti 'samo' 86.000 bosanskih maraka.