SONGS FROM THE ROAD

Leonard Cohen primio Porin

13.10.2010 u 14:46

Bionic
Reading

'Statua je prelijepa... i teška', komentirao je slavni glazbenik nagradu Porin koja je izrađena od kristala i teži nekoliko kilograma

Leonard Cohen je uoči sinoćnjeg koncerta u Ljubljani ugostio predstavnike Menarta, a direktor Branko Komljenović uručio mu je diskografsku nagradu Porin. Glazbenik je osvojio Porina u kategoriji 49, za najbolji inozemni videoprogram u 2009. godini, odnosno DVD 'Live in London'.

Iznimno raspoloženi Leonard Cohen, producent Ed Sanders, ali i ostali glazbenici iz benda bili su oduševljeni statuom. 'Statua je prelijepa… i teška', komentirao je slavni glazbenik nagradu Porin koja je izrađena od kristala i teži nekoliko kilograma.

Cohen i njegov izvrstan prateći bend posljednji će koncert na ovoj turneji održati u prosincu u Las Vegasu. Nakon toga slijedi kratak odmor pa rad u studiju na novom materijalu.

Premda su svi koncerti na turneji slični onome zabilježenome na izdanju 'Live in London', Cohen ipak svaki od njih dodatno začini svojim šarmom i karizmom, ali i malom promjenom repertoara. Od novih, neobjavljenih pjesama tako je sinoć izveo 'The Darkness', 'Born In Chains' i 'Feels So Good'.

Osim nagrade, Cohena je dirnula i publika u ispunjenoj Areni Stožice. Bez obzira na veličinu, Cohen ju je ispunio iznimnom toplinom i pozitivnom energijom, a nakon dva bisa i trosatnog koncerta, još jednom je skinuo šešir i poklonio se.

Ukoliko niste imali priliku biti na jednom od koncerata, svakako poslušajte i pogledajte njegov nastup na aktualnim izdanjima 'Live In London' i 'Songs From The Road'.