NAGRADNJAČA

Tko ide u Tvornicu na Mostar Sevdah Reunion

06.10.2010 u 11:26

Bionic
Reading

Jedinstveni i nadaleko znani Mostar Sevdah Reunion 8. listopada stiže u zagrebačku Tvornicu kulture. Tportal.hr poklanja svojim čitateljima 2x2 ulaznice za koncert

Mostar Sevdah Reunion izuzetna je grupa umjetnika koji dijele istu strast. Neki bi mogli reći da žive za sevdah i da bi on mogao biti jedini uzrok njihova postojanja. Priča počinje 1993. kada je Dragi Šestić, producent i osnivač benda, snimio kazetu s nekoliko pjesama koje je distribuirao u limitiranoj seriji među svojim prijateljima. Bilo je to usred rata na Balkanu, a razlog za snimanje je bio samo bijeg od stvarnosti i pokušaj da se na jedan trenutak zaborave svi zločini i patnje.

Dali su obećanje da će jednog dana, kada rat dođe do kraja, cijeli svijet znati za sevdah. Ispunili su obećanje i snimili svoj prvi album 1998. Album Mostar Sevdah Reunion snimljen je u Mostaru, a bend ne prestaje fascinirati publiku gdje god se pojavi.

Raznolikosti u glazbenoj pozadini i pojedinačne virtuoznosti čine ih jedinstvenima na međunarodnoj world music sceni. Radom sa Šabanom Bajramovićem - 'A Gypsy Legend', Ljiljanom Buttler - 'Majka ciganske duše', Esmom Redžepovom - 'Kraljica Cigana', Bobanom Markovićem, Naat Veliov i Amirom namjeravaju pokazati različitost balkanske glazbe i dati poštivanje najboljim i beskompromisnim autorima prave ciganske glazbe.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Katica Grujić
Suzana Fugaj