FINALNA UTRKA

Edo Maajka i Gibonni nominirani za nagradu MTV-ja

20.09.2010 u 17:30

Bionic
Reading

Na današnjoj konferenciji za novinare objavljeno je da će se u utrci za nagradu Best Adria Act ove godine naći Edo Maajka, Gibonni, Gramophonedzie, Leeloojamais i Negative

Na konferencijama za novinare koje su danas istodobno održane u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani MTV je objavio imena pet izvođača iz regije koji će se natjecati u finalnoj utrci za nagradu Best Adria Act (najbolji regionalni izvođač) na ovogodišnjoj dodjeli europskih MTV nagrada (EMA – European Music Awards), koja će se održati 7. studenoga u Madridu.

Nakon što je u kolovozu objavljen popis 30 izvođača nominiranih u kategoriji Best Adria Act, gledatelji MTV-ja mogli su glasovati za svoje omiljene izvođače na stranicama www.mtv.com.hr, www.mtv.rs i www.mtv.si. Na današnjoj konferenciji za novinare objavljeno je da će se u utrci za nagradu ove godine naći Edo Maajka, Gibonni, Gramophonedzie, Leeloojamais i Negative. Glasovanje za Best Adria Act počinje danas na adresi www.mtvema.com i trajat će do 15. listopada, kada ćemo dobiti pobjednika.

Poznat kao jedan od prestižnih muzičkih događaja u svijetu, ovogodišnji MTV EMA spektakl održat će se u Madridu. Ovo je drugi put u sedamnaestogodišnjoj povijesti ove dodjele nagrada da je Španjolska domaćin - prvi put je to bilo u Barceloni 2002. Svečanost dodjele EMA poznata je po tome da privlači najatraktivnija imena iz svijeta muzike, a ove će godine biti veća nego ikad.

Na zagrebačkoj presici bio je Zlatan Stipišić Gibonni, koji je istaknuo:

'Želim zahvaliti svim gledateljima MTV-ja, i gledateljicama naravno, što su svojim doprinosom dali support ovoj mojoj nominaciji. Ja želim reći da sam izuzetno na to ponosan jer taman sam počeo osjećati da prelazim u neku drugu kategoriju, pa eto, puno ste mi učinili. Nahranili ste mi srce, ego i dušu. Hvala vam puno!'