Glazba Sexymotherfuckers

'Didonanu'

  • Autor: D. Jagatić
  • 16.9.2010 10:37:37
  • 16.9.2010 8:00:00

Zahvaljujući pobjedi na festivali iDemo, grupa Sexymotherfuckers snimila je svoj prvi album koji više znači njima nego potencijalnoj publici. Iako nema sumnje da određeni potencijal leži u ovoj zabavnoj ekipi zadarskih rokera, 'Didonanu' se više temelji na zezanju i atmosferi tuluma nego što se radi o ozbiljnom albumu

Za grupu koja svoj izraz temelji na lokalnom koloritu s naglaskom na Dalmaciji i svim guštovima koje pruža, poput vina, maslina, sunca, mora i 'lipih sinjorina', kao i same pjesme, više je nego promašen naziv grupe. Nepotreban vic u nazivu grupe potencijalnu će publiku već u samom startu odvesti u krivom smjeru. Naime, riječ je o ekipi zadarskih veseljaka koji su pjesmom 'Ajme meni nije mi dobro' postali lokalna atrakcija ponudivši više šale i atmosfere nego zrele glazbe. Štoviše, njihovi se glasovi na momente razilaze, što je na momente i šarmantno, no ukupni dojam je ipak vrlo slab.

U svojim su se tekstovima orijentirali na svakodnevni život u Dalmaciji stavljajući didu kao glavni lik uglavnom u sve pjesme. No, pjesme su očito nastale uz bokune vina, ribe s gradela i dobro društvo, pa na albumu zvuče kao da su snimljene sljedećeg jutra. Nema sumnje da se njihovo društvo dobro zabavlja zajedno s njima slušajući i pjevajući sve te pjesme, no neke veće vrijednosti od toga ovaj album ne posjeduje.

Na tragu odličnoj ideji, Sexymotherfuckers su se uspjeli nametnuti kao zafrkanti i ridikuli koji nude dobru zabavu, no ne porade li ozbiljno na svojoj glazbi, kako svirački, tako i aranžerski, ali i na pjevanju, 'Didonanu' će im ostati samo kao jedna dobra uspomena iz dana ludovanja. Ništa više od simpatičnog albuma.

Ocjena: 6/10

Izdavač: Menart
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više