ŠPANCIRFEST

Stillnes, Elemental i Dubioza kolektiv u Varaždinu

27.08.2010 u 11:26

Bionic
Reading

Prvi dan vikenda i osmi dan Špancirfesta donosi ponešto za sve: Puhački orkestar Fužine za one tradicionalnog ukusa, moćni i angažirani hip-hop trio Stillnes, Elemental i Dubioza kolektiv za špancirere željne modernog zvuka te kultni Aerodrom na Stančićevom trgu za one željne dobrog domaćeg rocka

S obzirom da sutra službeno počinje drugi, finalni vikend Špancirfesta, četvrtak je bio prigodno prepun događanja.

Pan ulica fest je donio gotovo potpuno novu postavu uličnih zabavljača, među kojima su se izdvojili Violentango, Funny Faces i One man band, koji su prizvali mnogo pažnje na ponovno ispunjenim varaždinskim ulicama.

Uz ludu svirku na Trgu slobode, od Špancirfesta se oprostila Celtica koja je osvojila publiku, iako joj je prvi nastup pokvarila kiša.

Večer je prošla uz pop zvijezdu Bojana Jambrošića čiji je nastup pratilo više od deset tisuća obožavatelja, a na Stančićevom trgu je, kako sami sebe zovu, sovjetski party bend Apparatschik svirao zaraznu i nostalgičnu mješavinu ritmova polke te ruskog i ukrajinskog melosa.

Ovim energijom nabijenim imenima izvrstan su kontrast bili mirni, veseli i ležerni Kraljevi ulice na Korzu.

Uz novu dječju i lutkarsku predstavu, dan su obilježili i posjeti na visokoj razini. Kronološki, najprije je gradom prošpancirala veleposlanica Australije u Hrvatskoj, a potom je stigao i predsjednik Republike Ivo Josipović, koji je u društvu varaždinskih gradskih otaca uživao u veseloj popodnevnoj atmosferi festivala.

Prvi dan vikenda i osmi dan Špancirfesta donosi ponešto za sve: Puhački orkestar Fužine za one tradicionalnog ukusa, moćni i angažirani hip-hop trio Stillnes, Elemental i Dubioza kolektiv na Starom gradu za špancirere željne modernog zvuka te kultni Aerodrom na Stančićevom trgu za one željne dobrog domaćeg rocka.

Teatar Gavran će Pri parku igrati svoju hit komediju 'Rogonja', a ujutro i popodne će za mališane na istoj pozornici igrati 'Crtich me do' s likovima iz najpopularnijih animiranih filmova. Pan ulica fest se nastavlja s jučerašnjim postavom, uz dodatak Flexusa i Parole Blance, a postav uličnih svirača sastojat će se od Stjepana Križana u Kranjčevićevoj, Amarins & Le Gatte Negre na Trgu slobode te jazzy Aenime na Kazališnom trgu.

Uz to, u 20.30 u perivoju kod Starog grada (iza Vindilanda) održat će se tradicionalni Milk Night, scensko-plesni spektakl s više od stotinu plesača Plesnog studija Vindi, koji Varaždinu i Špancirfestu, kao i svake godine, poklanja generalni sponzor.